Ukoliko uživate u jesenjim danima, ispijajuči šoljicu čaja u vašoj idili nedostaje sladak ukus jabuke, cimeta i karamele kojim ćete ulepšati sebi poslepodnevne sate. U potrazi za receptom koji objedinjuje pomenute ukuse došli smo do neodoljivog kolača od jabuke i karamele. Pokrenuo je sva čula i ulepšao nam radnu nedelju, sigurni smo da će se i vama dopasti!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Recept za tortu od višanja!
Potrebni sastojci:
Toping:
- 75gr putera ili margarina
- 100gr šećera
- 1 kašičica cimeta mlevenog
- 3 jabuke, oljuštene i isečene na kriške
- pakovanje karamela
Kolač:
- 250gr brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 100gr putera ili margarina
- 100gr šećera
- 2 jaja
- 100ml mleka
Način pripreme:
Potrebna vam je vatrostalna činija u kojoj ćete pripremati kolač.
Kolač se priprema obrnutim redosledom tako što krećemo od topinga koji se ređa na samu površinu vatrostalne činije.
Za početak potrebno je izrezati jabuke i poređati ih na dno vatrostalne činije.
Zatim prelazimo na pripremu kolača, mešajući brašno sa praškom za pecivo i cimetom.
Zatim u smesu dodajete rastopljen margarin.
U drugoj posudi izmiksajte jaja i šećer, prelijte u podusu sa brašnom i dok mešate lagano dodajte mleko tako da smesa postane mekana i rastegljiva.
Prespite je u vatrostalnu činiju i pecite kolač na 180 stepeni narednih 20 minuta.
Kada dobijete braonkastu boju kolača, vreme je za pripremu karamel preliva.
Na tihoj vatri rastopite šećer u šerpi i pomešajte sa margarinom.
Zatim u pripremljenu smesu dodajte cimet.
Kolač izvadite na ukrasni tanjir u obrnutom smeru, tako da jabuke budu gore.
Sve što trebate da uradite je da na tanjir prevrnete vatrostalnu i preko jabuka prelijete pripremljeni karamel toping.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari