Domaći recept za rolnice od bundeve je idealan za jesenje poslepodne, uz njega ćete pokrenuti dobru energiju. Savršen je kada u žurbi pripremate hranu za goste, kada želite da iznenadite svoje voljene ali i sebe u sred radne nedelje. Pritom je sada sezona ludaja, tako da nema razloga da odustanete od ukusnih rolnica.
Predstavljamo vam recept za rolnice od bundeve.
NE PROPUSTITE: Šeherezada torta!
Potrebni sastojci:
- 300grgr brašna
- pola kašikice sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 3 jaja
- 200gr ispasirane bundeve
- 100gr šećera
Glazura od krem sira
- 200gr krem sira
- 50gr putera
- 100gr šećera
Način pripreme:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, koji podrazumevaju začine, šećer i brašno.
U drugoj posudi pomešajte jaja sa bundevom.
Kada se smesa dobro izmeša lagano je prelijte u smesu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i ispecite smesu kao klasičnu koru za tortu.
Čim dobije rumenu boju završite sa pečenjem, smesu odvojte od posude u kojoj se pekla i položite je na čistu krpu za pranje sudova.
Premažite prethodno pomešanim sastojcima za glazuru (rastopljen puter, pomešan sa krem sirom i šećerom i izmiksiran) a zatim uz pomoć krpe rolajte tako da dobijete takozvanog puža.
Dobijenu rolnicu ostavite da se ohladi i poslužite.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari