Ukoliko vam ne prija laktoza ili ste se iz ličnih razloga odrekli mleka, jasno je da vam ovaj napitak nedostaje u kafi a često je neopohodan i za pripremu različitih jela i kolača. Srećom, postoji biljno mleko u prodavnicama ali ga vi više ne morate kupovati. Možete kod kuće napraviti svoju varijantu bademovog mleka u kojoj nema konzervansa i drugih dodataka, koja će prijati savršeno vašem stomaku i koju ćete koristiti svakodnevno.
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Ukusna salata sa piletinom - letnji recept!
Potrebni sastojci:
300gr badema
2l vode
Način pripreme:
Priprema bademovog mleka je veoma jednostavna, recept se koristi od davnina a mi vam preporučujemo da mleko čuvate u frižideru i potrošite u narednih sedam dana pošto u njemu nema konzervansa. Možete ga čuvati u staklenoj ali i plastičnoj ambalaži.
Trista grama badema potpite u vodu da odstoji u toku noći, u jutarnjim časovima procedite i zatim sameljite u blenderu. Zatim uzmite flašu u kojoj će meko stojati i sipajte samlevene bademe i dodajte 2l vode. Promućkajte pre svakog korišćenja!
Bademi će na ovaj način sačuvati sve hranjive materije a ako želite sladak ukus možete dodati dve kašike meda ili suvo grožđe u mleko.
Uživajte!
NAJPOPULARNIJI Komentari