Danas pravimo jedan provereni, moderni recept koji je idealan za tople dane. Lagan je i osvežavajući, i možete da ga pravite kao poslasticu nakon porodičnog ručka. Pojeidnačne porcije izgledaju kao pravo malo umetničko delo - sofisticirano i lepo, pa su idealne za svako porodično ili prijateljsko okupljanje. Pošto je sada sezona jagoda, a upravo su jagode mnogima omiljeno voće, prava je šteta da zanemarite ovaj recept. Isprobajte ga što pre - obožavaćete ga.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: MUS OD NUTELE - RECEPT ZA LJUBITELJE SLATKIŠA
Sastojci:
Za Panna Cottu:
200 ml punomasnog mleka
200 ml guste pavlake ili šlaga
70 grama šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike želatina u prahu
Za fil od jagode:
450 grama svežih jagoda, isečenih na četvrtine
70 grama šećera
2 kašike želatina u prahu bez ukusa
Za dekoraciju:
Sveže jagode i listovi nane
Priprema:
Fil od jagoda:
- Dodajte jagode, šećer i 3 kašike vode u šerpu. Kuvajte na srednjoj temperaturi 6-7 minuta, dok ne omekšaju i ne puste sok.
- Izblendajte jagode da napravite voćni pire. Procedite jagode kroz sito i ostavite da se potpuno ohladi.
- Zatim rastvorite 2 kašike želatina u prahu u 4 kašike vode. Želatin možete da grejete u mikrotalasnoj na 10 sekundi. Dodajte želatin u fil od jagoda i dobro promešajte.
- Poređajte čaše i pod uglom od 45 stepeni sipajte fil od jagoda. Ostavite u frižideru 4h.
Panna Cotta:
- U šerpu sipajte pavlaku, mleko i šećer i zagrejte dok se šećer potpuno ne rastvori. Ne mora da vri.
- Uklonite sa šporeta i dodajte 1 kašičicu ekstrakta vanile. Dobro promešajte da se sjedini i ostavite da se potpuno ohladi.
- U međuvremenu, rastvorite 2 kašike želatina u 4 kašike vode. Ponovite proceduru u mikrotalasnoj i kasnije dobro promešajte sa mlečnom mešavinom.
- Kada se jagode u frižideru stegnu, dodajte Panna Cottu.
- Ostavite u frižideru još 4h. Dezert ukrasite jagodama i svežom nanom.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari