Musaka je uvek bila jedno od omiljenih jela naših domaćica. Sprema se lako, izdašna je i izuzetno hranljiva.
Ako vam je dosadila klasična musaka sa krompirom, zašto ne probate neku novu varijantu.
U današenjm postu otkrivamo vam kako da napravite musaku od karfiola.
Pogledajte recept sa uputstvom i probajte ovu ukusnu varijantu tradicionalnog jela.
Potrebni sastojci:
1 šolja pirinča.
400 g mlevenog mesa (svinjskog ili mešanog).
1 glavica karfiola.
1 glavica luka.
1 jaje.
1 pavlaka.
1 dcl ulja.
100 g kačkavalja
So, vegeta
Priprema:
Korak 1: Karfiol iskidajte na cvetiće i obariti u vodi u koju ste dodali malo soli. Posebno obarite pirinač. Iseckati glavicu luka na kockice i blago izdinstajte. Dodajte meso, malo soli, bibera po ukusu, i dinstajte još 10-tak minuta. Umutite jedno jaje sa pavlakom, uljem i dodajte so i vegetu po ukusu.
Korak 2: U vatrostalnu činiju ubacite obareni pirinač, preko njega izdinstano meso i na kraju obareni karfiol. Prelijte umućenom pavlakom. Stavite u rernu da se zapeče. Nakon 10-tak minuta izvadite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir zapeče (još nekih 5-10 minuta). Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: Coolinarka
NAJPOPULARNIJI Komentari