Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Kremasta čokoladna torta kojoj je teško odoleti

Ako vam se jede nešto slatko ili želite da oduševite svoje goste, imamo recept kom je teško odoleti! Ova torta zahteva pravljenje kore i dva fila, ali mora da odstoji bar 5h u frižideru, pa je najbolje da je pripremite dan unapred. Savršenog je ukusa i verujemo da će se dopasti svima koji uživaju u punom, kremastom ukusu čokolade. Kao i uvek, izabrali smo provereni recept sa kojim nema greške. Vi nam obavezno javite utiske i pošaljite fotografije da vidimo kako je vama torta ispala.

Recept sledi u nastavku.

 

NE PROPUSTITE: RECEPT ZA ČUVENI JAPANSKI KOLAČ

 

Sastojci: 

Za koru: 

300 gr Oreo ili sličnog keksa, sitno izmrvljenog (najbolje je koristiti secko)

2 kašike šećera

80 gr maslaca, sobne temperature

Fil 1:

50ml punomasnog mleka

200 gr tamne ili mlečne čokolade

2 kašičice nes kafe

300 gr neutralnog sira

100 gr šećera

2 velika jaja

Fil 2: 

2 velika jaja

200 ml slatke pavlake

100 čokolade (tamne ili mlečne)

Priprema: 

- Pripremite okrugli kalup, postavite pek papir i malo nauljite površinu. 

- U secku ili drugom procesoru za usitnjavanje, izmrvite keks i dodajte šećer. Polako dodajte puter da se smesa sjedini. Postavite na kalup i oblikujte rukama (kora treba da se podigne sa strane, do pola pleha)

- Pecite na 180 stepeni 12 minuta. 

- Prvi fil se pravi tako što rastopite mleko i čokoladu, konstantno mešajući. Dodajte nes kafu, pa sklonite sa vatre. 

- U posudi za mešanje dodajte krem sir i šećer, i mutite mikserom nekoliko minuta. Dodajte jaja i čokoladnu mešavinu, pa mutite na srednjoj brzini. Dobijenu smesu prelijte preko kore u ravnomernom sloju. Pecite tridesetak minuta, dok spoljne ivice ne izgledaju zategnuto. 

- Tortu ostavite da se hladi u rerni oko sat vremena, ovaj trik će vam pomoći da torta nigde ne napukne. 

- Kada se ohladi, stavite u frižder, a u međuvremenu mutite žumanca i šećer. Slatku pavlaku i čokoladu mutite na vatri i mešajte. 

- Polako sjedinite žumanca i čokladnu mešavinu i ostavite da se ohladi. 

- U drugoj posudi izmutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg, a onda dodajte čokoladnu mešavinu. 

- Prelijte kolač drugim filom i ostavite ga odstoji 5h ili preko noći. 

Torta je nakon toga spremna za serviranje! Prijatno smiley

 

Foto: izvor

20.03.2022 20:53
 

Ne propustite

  • Cheesecake - originalni recept

  • Cheesecake mafin bez pečenja - jednostavan kolač "na brzinu"

  • Recept za čuveni japanski kolač

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 07.07. do 13.07.2025.

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Ova 3 horoskopska znaka očekuje finansijski dobitak u JULU

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Ideja za brzi nedeljni doručak: Vikend užitak bez stresa!

  • Osvežite svoj izgled: Najlepše letnje frizure za svaku priliku

  • Kada nam je postalo dovoljno da živimo u 30 kvadrata?

  • Šta se dešava kada anksioznost preuzme kontrolu: Razumevanje napada panike

  • Crna čokolada i krvni pritisak: Slatki put do zdravijeg srca?

  • Promocija novog broja magazina Balkan travel – Vrnjačka Banja

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up