Jesen je došla, a sa njom i ukusne bundeve. Nekad ih koristimo za dekoraciju doma, a nekad od njih pravimo ukusne kolačiće koje obožavaju sve generacije. Danas vam predstavljamo sočne mafine od bundeve i čokolade, koji se prave za pola sata, što je idealno onda kada nemate mnogo vremena, a želite da spremite nešto slatko i ukusno. Od opreme vam treba kalup za mafine, kao i korpice. Možete da izaberete šarene, ukrasne korpice, pa da ih poslužite kada dođu gosti.
Recept za mafine od bundeve i čokolade sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: ROLAT OD BUNDEVE SA NADEVOM OD KREM SIRA
Sastojci:
300 gr višenamenskog brašna
100 gr pirea od bundeve
80 gr čokolade
Pola kašičice ekstrakta vanile
kesica čokoladnog čipsa (80gr)
80 gr omekšalog putera
pola kašičice praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
50 ml ulja
dve kašike ulja
2 jajeta
120 gr šećera
prstohvat soli
Priprema:
- Pripremite sastojke. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pripremite korpice i nauljite kalup.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo.
- U drugoj posudi umutite šećer i puter dok smesa ne postane penasta. Sada dodajte jaja i nastavite da mutite. Zatim dodajte ovoj smesi pire od bundeve i malo vanilinog ekstrakta i ulja.
- Otopite čokoladu i dodajte je smesi.
- Smesa je gotova, pa dodajte suve sastojke i mleko, mešajte dok se sve ne sjedini.
- I na kraju dodajte čokoladni čips.
- Napunite kalup smesom, tako da zauzima 2/3. Pecite 25 minuta na 180 stepeni.
Mafini su gotovi. Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari