Vreme je za sočne, ukusne kocke od kikiriki putera, koje se tope u ustima. Uživajte u slatko-slanom ukusu koji osvaja na prvi zalogaj. Kikiriki kocke se prave brzo i lako, a sočni sloj džema će učiniti da zavolite ovaj recept i da ga često pravite. Pronašle smo recept koji se pravi za manje od sat vremena, pa vam neće oduzeti previše vremena. Deca ga obožavaju, ali i odrasli, pa je ovo postala idealna poslastica koja će začiniti svaki vikend u kom nemate ideju šta sldeće da poslužite!
Saznajte recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: SOČNE, UKUSNE I LAKE ZA PRAVLJENJE - KAPUĆINO KUGLICE
Sastojci:
100 gr omekšanog putera
70 gr putera od kikirikija
100 gr granuliranog smeđeg šećera
kašičica vanilinog ekstrakta
70 grama džema, ukus po želji
Kikiriki za dekoraciju, po želji
2 šolje brašna
Prašak za pecivo
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pravougaoni ili kockasti pleh papirom za pečenje.
- Izmiksujte puter, puter od kikirija, šećer, brašno, so i vanilu i mutite testo dok ne počne da se spaja. Dodajte pola praška za pecivo u ovu smesu.
- Smesu sipajte u pleh, u ravnom sloju.
- Sada sledi preliv od džema. Ako je džem previše gust, miskerom ga izmutite nekoliko minuta, kako bi se ravnomernije naneo. Odozgo možete da dodate kikiriki ili neke druge orašaste plodove po želji.
- Pecite tridesetak minuta, dok ne postane braon-zlatne boje.
- Pustite da se kolač ohladi, pa ga isecite na kocke.
- Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari