Iskoristite preostalo crveno vino i napravite neodoljivi čokoladni kolač. Idealan je u večernjim satima kada želite da se opustite u svom domu. Ukoliko vam se bliži rođendan ovoj poslastici gosti neće moći da odole. Česta je postavka na svadbenim stolovima, samo u većem izdanju, i to je sve što možemo da vam otkirjemo- ostalo će vam se samo kazati prilikom prvog zalogaja. Za ljubitelje čokolade i crvenog vina, ovo je savršena kobinacija kojoj je teško odoleti.
Sledi recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA POPULARNI LAMINGHTON KOLAČ
Potrebni sastojci:
1 šolja granuliranog šećera (koristimo šolju od 200ml)
Pola šolje kakaa
1 šolja univerzalnog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
Pola šolje biljnog ulja
2 umućena jaja
2 kašike ekstrakta vanile
1 šolja crnog vina
Sastojci za glazuru:
½ šolje istopljenog putera
1 i po šolja šećera u prahu
Ekstrakt vanile
3 kašike crnog vina
Prstohvat soli
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za pečenje papirom za pečenje kako se kora ne bi zalepila.
U velikoj činiji pomešajte granulirani šećer sa kakaom u prahu, univerzalnim brašnom, sodom bikarbonom, praškom za pecivo i soli. Mutiti mikserom dok ne dobijete penastu smesu.
Napravite mikserom rupu u centru činije i dodajte biljno ulje, ekstrakt vanile, jaja i crno vino. Mutite mikserom sve dok ne dobijete potpuno penastu smesu bez grudvica.
Testo ravnomerno rasporedite u dubokoj posudi za pečenje i pecite 30 minuta. Kada se ispeče, izvadite iz posude i presecite vodoravno tako da dobijete dve kore od jedne.
Dok se kore hlade pomešajte mikserom u činiji sastojke za glazuru i zatim je namažite između dve kore i preko samog kolača. Dopustite da se ohladi u frižideru i nakon hlađenja možete uživati u neodoljivom ukusu!
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari