Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Recept za domaće njoke u sosu od paradajza

Želite da spremite nešto lagano, zdravo i ukusno što vas neće zarobiti pored šporeta satim? 

Imamo sjajan predlog - napravite ukusne domaće njoke u sosu od paradajza.

Ukoliko izbacite mocarelu iz recepta ili je zamanite biljnim sirom dobićete posnu varijantu odličnu za dane posta koji je već počeo!

Pogledajte recept i saznajte kako se sprema ovaj jednostavni specijalitet koji možete poslužiti i kao prilog glavnom jelu!

 

Potrebni sastojci:

1 kg krompira,
so,
300-500 g brašna,
Za sos:
2 kašike maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
5 velikih paradajza ili 500 g čeri paradajza.
sušeni origano,
sveži ili sušeni bosiljak,
100g mocarela sira ili biljnog kačkavalja,
so i biber.

Priprema:

Njoke:

Korak 1: Krompire ogulite, narežite i skuvajte u slanoj vodi, kao za pire krumpir. Izgnječite ih pomoću gnječilice i ostavite da se ohlade - mogu ostati mlaki, ali nikako vrući. Dodajte soli ako je potrebno. Zatim polako dodajte brašno, sve vrijeme mešajući u činiji. Kad vam se čini da se testo počelo formirati, prebacite ga na pobrašnjelu površinu pa mesite, dodajući brašna po potrebi. treba da dobijete kompaktno, glatko i meko tijesto. Dasku sve vreme brašnite jer se krumpirovo testo dosta lijepi.

Korak 2: Kad ste zadovoljni tijestom, razrežite ga na 4-5 dijelova pa svaki oblikujte u duguljasti valjak debljine palca. Režite komadiće dužine 2,5-3 cm pa svaki prevucite preko vilice kako bi se stvorili nabori koji će bolje držati sos kasnije. Njoke slažite na pobršnjeni tanjir ili dasku - ako ne želite da ih odmah kuvate - pa u zamrzivač tako odvojene, pa kasnije prebacite u kesu za zamrzivač. Sveže ili zamrznute njoke kuvajte u ključaloj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ako kuvate zamrznute njoke pazite da ih ne stavite sve odjednom u vruću vodu jer će je previše ohladiti pa će njoke ispasti gnjecave.

Sos:

Korak 1: Beli luj narežite na tanke lisitće, a paradajz igulite i isecite na kockice. Mocarelu takođe narežite na kockice ili naribajte. 

* Ukoliko želite posnu varijantu recepta izbacite mocarelu ili je zamenite posnim biljnim sirom.

Korak 2: Na maslinovom ulju kratko popržite beli luk, pazeći da ne potamni. Dodajte paradajz, posolite i pobiberite, pa pospite s oko 2 kašičice sušenog origana. Dinstajte dok paradajz ne omekša i ne pusti tečnost. Kad tečnost malo ispari (nakon 10-tak min) dodajte nekoliko kašika vode od kuvanja njoka - skrob iz vode će zgusnuti sos. Kuvajte još 5-10 minuta, pa dodajte naseckani bosiljak ili sušeni bosiljak. 

Probajte i ako ste zadovoljni i paradajz je kuvan, dodajte mocarelu i njoke, pa sklonite s vatre. Sve dobro pomešajte i poslužite. 

Prijatno!

Možete vi to same !

Fotografije: likechocolate.net

29.04.2015 12:05
 

Ne propustite

  • Pirinač sa povrćem - recept za rižoto

  • Zapečene domaće njoke sa sirom - recept

  • Brzi tortilja sendviči sa povrćem i pršutom - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

5 povrćki koje vam pomažu u borbi sa kilogramima !

U sezoni izvanredne ponude raznog povrća mogu da se prave jednostavna i ukusna dijetalna jela, koja će na lakši način...
Scroll up