Iskoristite naš recept da napravite govedinu i brokoli koji se može uporediti sa onim iz kineskog restorana. Sveži cvetovi brokolija i nežne trake goveđeg bifteka kuvaju se do savršenstva u azijskom sosu od đumbira i belog luka. Ovako pripremljeno jelo iznenadiće vašu porodicu i može ubrzo postati omiljeni ručak. Idealno je kada vam dolaze gosti i možete ih iznenaditi zanimljivim ukusom i krtošću goveđeg mesa. Reč je o zdravom, a ukusnom obroku, za koji vam ne treba mnogo slobodnog vremena prilikom pripreme.
Recept sledi u nastavku!
NE PROPUSTITE: FRITTATA - BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT, IDEALAN ZA DORUČAK
Potrebni sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
4 kašičice susamovog ulja
1 i po kilogram goveđeg bifteka (tanko izrezanog)
2 češnja mlevenog belog luka
Pola narendanog đumbira
⅓ šolje soja sosa
3 kašike smeđeg šećera
Kilogram brokolija
2 kašike kukuruznog skroba
Jedan crveni luk sitno iseckan
Šolja vode (250ml)
Način pripreme:
-U loncu pomašajte ulje susama sa dve kašike vašeg omiljenog ulja koje inače koristite i ostavite na tihoj vatri da se zagreje. Kada ulje počne da cvrči dodajte govedinu u tankim listovima i povremeno promešajte i okrenite na drugu stranu. Tanko isečenoj govedini dovoljno je 5 minuta da porumeni i zatim treba dodati đumbir i beli luk, ali i šolju vode i sve lagano dinstati još desetak minuta.
-Možete dodati postepeno u lonac i ostale začine i sosove i lagano mešati dok se sve ne sjedini i ne postane gusta smesa.
- Bilo bi idealno da imate ekspres lonac i da ga poklopite i podesite pod parom na 8 minuta. Ukoliko kuvate u običnom loncu potrebno je do pola sata uz dolivanje vode da meso bude spremno.
- U međuvremenu stavite brokoli u drugu šerpu i napunite je do pola vodom. Kuvajte brokoli na srednjoj temperaturi sve dok ne omekša. Zatim ga iscedite i ostavite u činiji da se ohladi. U maloj činiji ili šolji pomešajte kukuruzni skrob sa hladnom vodom. Mešajte dok ne postane glatko i bez grudvica. Pomešajte kukuruzni skrob sa mesom i sosom i dobro izmešajte.
- Kada meso bude gotovo pomešajte ga sa brokolijem i ostavite na vatri kako bi se brokoli ponovo zagrejao. Jelo možete služiti uz hrskavi, istostiran hleb, nudle ili pirinač.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari