Ako ste u potrazi za sočnim i ukusnim predlogom za ručak, na pravom ste mestu. Danas za vas spremamo popularni Ratatouille, poznat i kao ratatuj. Reč je o jelu koje potiče iz Francuske, iz Provanse, i podrazumeva sveže meso i sveže povrće. Ovo jelo je brzo, ne zahteva posebnu pripremu, a sigurno je da će ga cela porodica obožavati. Možete da eksperimentišete sa sastojcima, i da stavite povrće koje imate u frižideru. Važno je samo da je u pitanju sezonsko povrće i da je sveže.
Sledi recept za pileći ratatuj.
NE PROPUSTITE: SLASNI BURGER SA SIROM - PREDLOG ZA RUČAK
Sastojci:
1 veliki patlidžan, iseckan na kockice
2 tikvice, prepolovljene po dužini, bez semena, iseckane
2 crvena luka, iseckana
1 crvena paprika
1 žuta paprika
šaka zelenih maslina bez koštica
4 režnja belog luka, izgnječena
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo bosiljka
nekoliko grančica timijana, ubrano lišće
250 g čeri paradajza
1 limun
kilogram pilećih prsa
Koristiti: veliki, dublji pleh za pečenje
Foto: izvor
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Iseckajte povrće, i pomešajte u jednoj činiji patlidžan, papriku, luk, masline, beli luk, pa zalijte maslinovim uljem. Nek odstoji u činiji desetak minuta, pa stavite na pleh za pečenje.
- Stavite začine po želji, timijan, bosiljak, so, biber...
- Na povrće koje poređano, stavite iseckan čeri paradajz, isecite limun i dobro ga iscedite. Kore limuna takođe mogu da ostanu u plehu.
- Pileća prsa natrljajte sa solju, i sa maslinovim uljem. Stavite piletinu preko povrća.
- Pecite u rerni do 40 minuta, dok se pileća prsa ne ispeku!
NE PROPUSTITE: KIŠ OD PRŠUTE I POVRĆA - IDEALAN ZA DORUČAK, RUČAK ILI VEČERU
Vaš ručak je spreman! Prijatno.
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari