Stigla nam je čarobna jesen. Čekamo kiše, zahlađenje i tmurne oblake. Neko se jeseni raduje, a neko jedva čeka da se vrate lepi dani. Mi iz MJTS tima obožavamo da tokom jeseni dekorišemo stan u jesenjim notama i da se ušuškamo u udobno ćebe i skuvamo kafu ili toplu čokoladu. Isprobali smo kafu sa ukusom bundeve i možemo da vam kažemo da je zaista fantastična! Ovo je pravi jesenji napitak koji je idealan u hladnim danima.
Saznajte u nastavku kako se pravi kafa sa ukusom bundeve.
NE PROPUSTITE: Najbolji Recept za pitu Bundevaru
Tokom leta, brinemo o liniji, jedemo zdravo i stalno smo u pokretu. Kada jesen dođe, postajemo sporiji. Dani traju kreću i nemamo više tu letnju energiju koja nas pokrećemo da budemo po ceo dan napolju. Tokom jeseni je najlepše da se odmaramo, da radimo i da planiramo. Uživamo u sitnim radostima i mnogo više vremena provodimo kod kuće, sa prijateljima, porodicom i voljenim osobama. Jesen ima svojih čari i treba ih iskoristiti.
Bundeva ima brojnih prednosti. Ona može da se peče, od nje možemo da pravimo ukusne ručkove i čorbe, ali i fantastične kolače. Ona je simpol jeseni i zato volimo da je koristimo na razne načine. Ovog puta smo je isprobali u obliku napitka i zaista nam se dopala. Kafa sa bundevom biće najukusniji jesenji napitak!
Šta je sve potrebno od sastojaka?
- 100-130 ml jače kafe (ili domaća cna kafa ili espreso)
- ekstrakt vanile po želji
- cimet
- dve kašičice šećera
- kašika meda
- pire od bundeve (3 kašike)
- 150 ml mleka
Kako da napravite kafu sa bundevom?
Pire od bundeve pravite tako što bundevu ogolite, iscekate i kuvate pola sata. Kada postane mekana, stavite je u blender i mešate sa medom i šećerom, i cimetom dok ne dobijete gustu masu. Sa druge strane, mleko treba da izmutite mikserom, kako biste dobili penu. Prvo ide kafa, a onda pire od bundeve, a zatim pena od mleka. Odozgo možete da stavite još malo cimeta ili čokoladnih mrvica, o želji.
NE PROPUSTITE: Žuti Kuglof sa Slatkim od Malina - naš omiljeni jesenji kolač
Uživajte, prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari