Šta bi tokom još uvek toplih dana moglo biti bolje od čaše vina, i to ne samo čaše prohlađenog vina, već čaše smrznutog vina? U letnjim danima, najčešće se pije belo vino, ali i roze, koji je zbog svog ukusa savršen sastojak baš za ovaj recept koji ćemo podeliti sa vama. Savršen napitak kada želite da popijete nešto ukusno, aromatično i osvežavajuće, sa malo alkohola, idealan predlog za posluženje gostima, kao dezert nakon ručka ili večere.
Kako da napravite froze sa breskvama i smrznutim malinama, saznajte u nastavku!
NE PROPUSTITE: Sočni kuglov - originalni austrijski recept
Osim čistog rozea, u ovaj recept ide i malo voća u miks, ne samo zbog ukusa, već i konzistencije. Smrznuto voće pomaže da tekstura frozea bude ledena. U ovaj recept idu breskve i maline koje se savršeno slažu sa ukusom rozea, ali ukoliko niste lnjihov jubitelj, slobodno zamenite za drugo letnje voće - jagode, marelice, nektarine ili čak šljive, sve bi bile ukusni dodatak.
Sastojci:
- flaša prohlađenog rozea po izboru
- 200g bresvki (koje ste prethodno držali nekoliko sati u zamrzivaču
- 100g smrznutih malina
- 250ml soka od zove
- kašika limunovog soka
- komadi breskve za ukrašavanje
Priprema:
U blenderu pomešajte roze, breskve, maline, sok od zove i limunov sok. Mešajte dok ne postane „glatka“ tečnost. U prvom trenutku, gustina će i dalje biti malo razređenija. Prebacite smešu u posudu i zamrznite oko 30 minuta, sve dok se smeša ne stegne do kašaste konzistencije. Poslužite u čašama i ukrasite kriškom breskve.
Ovo osvežavajuće piće savršeno je posluženje uz kolače, a može se piti i samo.
Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari