Ukoliko tražite neki malo drugačiji recept za pastu, onda ne mrdajte dalje! Savršena kućna večera za društvo i vaše bližnje, po preporuci čuvene modne ikone Anne Wintour je veoma lepa, lagana i zdrava pasta. Da li smo pomenuli da je ova pasta njena omiljena pasta? Sigurni smo da Ana ima nepogrešiv ukus čak i kada je hrana u pitanju, pa smo odlučili da sa vama podelimo ovaj recept.
U nastavku vas čeka recept za omiljenu pastu Anne Wintour koju morate probati. Otkrijte koji je tajni sastojak u pitanju.
NE PROPUSTITE: Rapsodija ukusa - tikvice punjene piletinom i gorgonzolom
Priprema ovog fantastičnog recepta ne iziskuje previše vremena, ni mučenja u kuhinji.
Sastojci:
2 tikve/bundeve srednje veličine
2 kašike maslinovog ulja
so i biber po ukusu
180g pančete
350g špageta (ili paste po izboru)
5 većih žumanaca
2 kašičice sitno rendane limunove kore
listići pecorina sir za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, i ubacite isečene tikve da se ispeku, koje ste prethodno začinili maslinovim ulje, solju i biberom. Pecite dok tikve ne omekšaju, a zatim dodajte pančetu da se ispeče još par minuta. Kada pančeta promeni boju i postane hrskava, izvadite sve iz pleha da se prohladi. Prespite svu masnoću koju je pančeta ispustila u plehu na zagrejani tiganj.
Kada se pančeta prohladi, iseckajte je na komadiće.
U međuvremenu, skuvajte pastu po uputstvu sa pakovanja, postepeno mešajući da se ne zalepi za dno. Kada je pasta gotova, procedite je, ali zadržite deo vode (oko 100ml) iz šerpe u čaši za kasnije.
Dodajte kuvanu pastu u tiganj i pola čaše vode iz kuvane paste.
U činiji umutite žumanca i limunovu koru, zatim dodajte u tiganj i mešajte non stop uz pastu, ubacite pančetu i iseskane tikve, dok se sve lepo ne sjedini i skuva.
Prilikom serviranja, Anin savet je da stavite listiće Pecorino sira preko porcije i da uživate u pasti uz neko dobro crno vino.
Prijatno!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Kako da napravite savršen pire krompir
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari