Ženski kolektiv je bio veoma vredan ove nedelje i odlučio je da vas obraduje jednim novim ukusnim, laganim, prolećnim desertom iz naše MJTS kuhinje. U pitanju je Mus torta sa belom čokoladom i jagodama. Povod i više nego poseban - našem Arsenu je prvi rođendan! I ovoga puta sastojke smo nabavile u našoj omiljenoj Idea radnji, ali na malo drugačiji način. Idea ima potpuno nove opcije kupovine, koje su nas oduševile! Naime, kako epidemija Korona virusa još uvek nije završena, i i dalje se preporučuje socijalno distanciranje, odlazak u market i čekanje u redu može predstavljati potencijalni rizik od zaraze .Zato smo isprobale i toplo preporučujemo nove opcije koje Idea radnje nude svojim potrošačima. Sve sastojke koji su nam bili potrebni za tortu naručile smo putem Idea online prodavnice. Nakon biranja namirnica izabrale smo opciju POKUPI koja nam je omogućila da sve namirnice koje smo naručile preuzmemo u zakazano vreme u Idea radnji na lokaciji koju možete sami da izaberete među ponuđenima. Vrlo je jednostavno, porudžbina nas je sačekala spremljena, a nakon plaćanja u radnji, pohitale smo da pravimo tortu!
U videu ispod čeka vas recept za fantastičnu mus tortu sa belom čokoladom i jagodama (jagoda nikad dosta ), ali i detaljno uputstvo kako se koristi nova POKUPI opcija u Idea radnjama!
NE PROPUSTITE: Brza, kremasta, čokoladna torta - recept
A ukoliko želite da vam se namirnice dostave na kućnu adresu, pored opcije "pokupi", predlažemo vam da isprobate i opciju DONESI koju takođe nude Idea radnje u saradnji sa aplikacijom Glovo. Ukoliko odlučite da isprobate ovu opciju do kraja maja, imaćete čak tri besplatne dostave na kućnu adresu uz poseban promo kod. Svi detalji i pogodnosti koju ima opcija "donesi", kao i promo kod, čekaju vas u tekstu - Online kupovina - naši saveti i iskustva!
Klik na PLAY!
Sastojci:
Kora
250g keksa – mlevenog
80g maslaca
Beli fil
200g bele čokolade
350ml slatke pavlake
5g želatina
30ml vode
Crveni fil
300g jagoda
50g šećera
5g želatina
30ml hladne vode
200ml slatke pavlake
*jagode za dekoraciju
Način pripreme:
Kora - Istopite puter i potom ga sipajte u činiju sa mlevenim keksom. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude nalik pesku. Pleh podmažite puterom i u njega sipajte smesu keksa i putera. Kašikom utabajte smesu i poravnjajte.
Beli fil - Slatku pavlaku -150ml sipajte u šerpu da se ugreje i potom dodajte belu čokoladu. Kada se čokolada istopi, skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin na sledeći način: U hladnu vodu sipajte kesicu želatina, dobro promešajte i na veoma tihoj vatri stavite da se želatin otopi, pazite da ne proključa. Kada želatin bude tik do ključanja, sipajte ga u beli fil koji ste napravili i promešajte. Fil potom ostavite da se hladi.
Crveni fil - Jagode sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i stavite na tihu vatru. Kada se šećer istopi i krene da ključa skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin kao za beli fil. Sipajte želatin u crveni fil, promešajte i ostavite da se ohladi.
Kada se filovi prohlade umutite ostatak slatke pavlake i podelite je na dva jednaka dela koja ćete dodati u beli i u crveni fil. Sjedinite dobro pavlaku i filove mikserom.
Na koru prvo stavite beli a potom crveni fil. Tortu dekorišite jagodama po želji. Ostavite tortu u frižideru neko vreme, nakon čega će biti spremna za serviranje.
Prijatno!
Ukoliko odlučite da napravite ovaj specijalitet javite nam utisle i pošaljite slike!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari