Ukoliko su i vama specijaliteti od piletine jedni og omiljenih obroka koje spremate, onda će vam se ovaj recept posebno dopasti. Mi ga naročito volimo jer je jednostavan i funkcioniše po principu stavite sve sastojke u pleh i potom da se peku u rerni. Nema stajanja pored šporeta - brzo i jednostavno. I što je najvažnije - piletina je apsolutno fantastična - spolja hrskava, a iznutra sočna! Idealno jelo da ga spremite za svečanu trpezu, kada vam dolaze gosti, ali i sebi da udovoljite.
U svakom slučaju, tajni recept za sočnu i hrskavu piletinu pečenu u rerni vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Hleb sa medom bez kvasca - recept koji ćete obožavati
Sastojci
Jedne pileće grudi
2 supene kašike putera
Jedan limun
Malo soli i bibera
Priprema
Namažite pleh puterom i zagrejte rernu na 180 stepeni. Do se rerna greje, posolite i pobiberite pileće grudi, a potom ih prekrijte komadićima putera. Postavite meso na pleh, pa preko narendajte limun. Ostatak limuna slobodno ručno iscedite po mesu kako biste ga dodatno aromatizovali.
Pecite meso prekriveno folijom oko pola sata, a potom sklonite foliju i pustite da se piletina zapeče.
Iznutra će biti sočna, a spolja hrskava.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Domaće praline - neverovatno ukusne i lake za pripremu
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari