Verujemo da svi obožavate punjene paprike i da ste navikli da ih jedete sa mlevenim svinjskim i junećim mesom. Međutim, punjene paprike mogu biti odlične i kada im je nadev sačinjen od piletine i povrća. Ova kombinacija nije zastupljena u našoj kuhinji ali je zaista odličan izbor koji biste trebali da isprobate ukoliko želite zdrav i ukusan obrok!
U nastavku pogledajte kako da napravite punjene paprike sa piletinom!
NE PROPUSTITE: Neverovatno sočna i pikantna piletina - recept
Sastojci:
3 veće zelene paprike
pileća prsa srednje veličine
maslinovo ulje
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica kumina
1 kašičica čilija (možete izbeći)
1 šolja kuvanog pirinča
1 kašika soka limuna
1 čaša pavlake
3/4 šolje izrendanog čedar sira
so i biber
Način pripreme:
Uključite rernu da se zagreje na 250 stepeni. Potom paprike dobro operite, iseccite na pola i očistite ih iznutra. Paprike stavite u posudu za pečenje i posolite ih po želji.
U tiganju, na maslinovom ulju, propržite crni luk, a potom mu dodajte i beli. Kada luk dobije zlatnu boju dodajte mu i piletinu isečenu na sitne kockice. Dodajte i kumin, sok limuna, biber, so i čili ukoliko želite. Pržite piletinu oko 5 do 7 minuta i dodajte pirinač. Sve zajedno ostavite na vatri još minut i redovno mešajte kako ne bi zagorelo.
Nadevom koji ste napravili napunite paprike i pecite ih u rerni na 250 stepeni oko 25 minuta. Činiju sa paprika prekrijte folijom. Kada prođe 25 minuta, izvadite paprike i pospite ih sirom, pa ih vratite u rernu ali bez folije. U rerni neka ostanu još 5 minuta, nakon čega ih možete servirati.
Za još bolji ukus dodajte pavlaku!
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Slasni humus od avokada - zdrav i ukusan obrok
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari