Avokado humus? Da, molićemo lepo! Ovaj recept je savršen za sve one ljubitelje humusa, ali i gvakamola, pa ne mogu da se odluče koju užinu pre da smažu. Takođe, još jedan sjajan razlog da probate baš ovaj recept, je što leblebije umeju da budu teške za varenje mnogim ljudima. Tako da je avokado idealna namirnica da ublaži leblebije, puna nutrijenata i zdravih masti. Još jedna prednost ovog recepta, je što vam nije potreban tahini, mada ga možete dodati ukoliko volite.
U nastavku pogledajte kako da napravite humus od avokada!
NE PROPUSTITE: Hrskave pogačice gotove za 20 minuta - studentski recept
Sastojci:
- 300g skuvanih leblebija
- 1 avokado
- malo svežeg peršuna ili korijandera
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 5 kašika vode
- pola kašičice soli
- dva, tri čena belog luka
- malo svežeg mlevenog bibera
- pečene bundevine semenke (opciono)
Način pripreme:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok sve ne bude kremasto. Ukrasite biberom ili listićima peršuna. Ovaj recept se toliko brzo pravi, a toliko je kremast i ukusan, da ga možete izneti svojim gostima kao ukusno i zdravo posluženje ili jednostavno ga servirati kao predjelo. Najlepše je da jedete ovaj humus sa pita hlebom, krekerima ili pločicama od heljde, uz neku svežu salatu.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Hrskave pogačice sa pečurkama - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari