Ukoliko ste u potrazi za idealnim jelom koje će biti savršeno za vašu večeru ili pak doručak, onda imamo pravi recept za vas. Hrskave pogačice sa pečurkama se veoma lako i brzo pripremaju a pored toga, za njih vam neće biti potrebno mnogo sastojaka. Odličnog su ukusa i predstavljaju idealan obrok za sve koji žele da pojedu nešto ukusno.
U nastavku pogledajte na koji način možete pripremiti ove ukusne pogačice sa pečurkama!
NE PROPUSTITE: Sočne ćufte sa testeninom u paradajz sosu - recept
Sastojci:
1 kutija gotovog (sirovog) lisnatog testa
2 crna luka
4 kašike ulja
pakovanje pečuraka
2 bela luka
2 kašike ruzmarina
1 jaje
200g kačkavalja
Način pripreme:
Nadev ćete napraviti tako što ćete na ulju propržiti prvo crni luk i potom mu dodati beli. Potom, kada se luk karamelizuje, dodajte mu pečurke isečene na kockice ili listiće. Sve zajedno dobro izmešajte, posolite i ostavite jos 5 do 7 minuta na vatri. Nakon toga, u tiganj sa pečurkama dodajte ruzmarin i propržite još minut sve zajedno, kako bi začin pustio aromu.
Lisnato testo, tačnije, jednu njegovu polovinu isecite na krugove, to možete uraditi čašom ili kalupom za testo ukoliko ga imate. Potrebno je da imate veće i manje krugove. Veći krugovi idu na dno, dok manjim, šupljim krugovima treba da napravite pogačicu. Ukoliko želite, lisnato testo možete zameniti bilo kojim domaćim testom.
Punjenje pogačica:
Pre nego što počnete sa punjenjem pogačica, potrebno je da obložite pleh papirom za pečenje. Nakon toga, u pleh poređajte veće krugove testa, kao na slici. Potom, premažite obod kruga jajetom i dodajte drugi, šupalj krug.
Napunite pogačice nadevom i na vrh narendajte sira po želji. Pogačice pecite oko 20 minuta, dok ne postanu rumene. Neka pećnica bude zagrejana na 200 stepeni.
Kada ih izvadite iz rerne, sačekajte još nekoliko minuta da se ohlade i servirajte. Prijatno!
NE PROPUSTITE: Preukusna hladna salata od karfiola i krompira - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari