Sigurne smo da ste svi čuli za američke palačinke, ali da li ste probali i da ih napravite? Američke palačinke popularne su u celom svetu i prema tradiciji u kojoj su nastale one se jedu najčešće za doručak na taj način što se polivaju preukusnim javorim sirupom i maslacem. Iako su kod nas zastupljen potpuno drugačiji način pravljanja ovog deserta, ne bi bilo loše da jednom naše domaće palačinke zamenite za američke i probate nešto novo i drugačije.
U nastavku pogledajte originalni recept za američke palačinke!
NE PROPUSTITE: Cookies - recept za najpopularnije američki kolač
Sastojci:
1 šolja brašna
2 kašike šećera
2 kašočiće praška za pecivo
prstohvat soli
250ml mleka
2 kašike rastopljenog putera ili ulja
1 jaje
maslac
javorov sirup
voće
Način pripreme:
Većina ljudi misli da je ovaj tip palačinaka teško napraviti, ali to nikako nije tačno. Može ih pripremiti bilo ko, čak i oni koji nikada do sada nisu kuvali. Prvi korak zahteva da u jednoj većoj činiji pomešate suve sastojke, tačnije brašno, šećer, prašak za pecivo i malo soli. Potom u drugu veću činiju ulupajte jedno jaje i umutite ga. Nakon toga, jajetu dodajte mleko i puter, pa sve zajedno dobro umutite. Potom, suve sastojke sipajte u drugu smesu sa mlekom i dobro umutite mikserom kako ne bi ostale gromuljice. I testo je spremno!
Količina testa za jednu palačinu iznosi 2 ili 3 kašike, veličina zavisi od vas i vašeg tiganja. Nakon jednog minuta na palačinki će se pojaviti balončići koji su znak da palačinku treba da okrenete. A kada to učinite sačekajte još minut do dva kako bi se i druga strana ispekla. Palačinke treba da imaju zlatno braon boju.
A kada je reč o načinu posluživanja i dekoracije, američke palačinke obično se služe po 3 u svakoj porciji uz koju redovno ide maslac i javorov sirup. Ukoliko ste ljubitelj voća, možete i njega dodati. Najbolje će se uklopiti jagode, borovnice i banane.
Prijatno!
Ukoliko se odlučite da napravite ovaj ukusan desert obavezno nam pošaljite sliku!
NE PROPUSTITE: Preukusni francuski kroasani - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari