Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Karamel Plazma torta - bez pečenja

Ove nedelje odlučila sam da vas obradujem jednim posebnim receptom za koji verujem da će vam se jako dopasti, što zbog veoma lake pripreme, jednostavnog ukusa ali i zbog njenog osnovnog sastojka: Plazme! Ivana je veliki ljubitelj plazme i zbog toga sam rešila da je iznenadim ovim receptom, ali ujedno i da ga podelim sa vama, jer verujem da se i među vama kriju oni koji najviše vole recepte sa plazmom. smiley

Kako se torta ne peče, i u nju ne ide mnogo sastojaka, veoma je laka za pravljenje, pa je mogu pripremiti i one domaćice koje nisu toliko vešte u kuhinji. Takođe, pošto  nam se bliži omiljeni deo u godini - Nova Godina, jelka, pokloni, i naravno uživanje u slatkišima do beskonačnosti, eto još jednog razloga da isprobate Karamel Plazma tortu! Ukus je fantastičan, a pored toga ova torta daje toliko mogućnosti kada je dekoracija u pitanju, jer oblik možete odrediti same. Pustite mašti na volju i napraviti je u obliku srca, kruga, kocke, ili čak jelke i na taj način upotpuniti prazničnu atmosferu.

A da ne bih dužila više, jer verujem da sa nestrpljenjem iščekujete da vidite šta sve pored Mlevene plazme idu u ovu ukusnu tortu, detaljan način pripreme pogledajte u videu!

 

 

 

NE PROPUSTITE: Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati!

 

 

Klik na PLAY!

 

 

 

 

 

Sastojci:

Kora:

700g Mlevene Plazme

100g mlevenih ovsenih pahuljica

100g seckanih oraha

70g žutog šećera

200g putera

240ml  mleka

 

Karamel preliv:

150ml  slatke pavlake

150g žutog šećera

40g maslaca

 

 

Način pripreme:

1. Koru ćete pripremiti tako što ćete prvo pomešati sve suve sastojke. Potom u šerpi zagrejte mleko i u njega dodajte šećer i maslac. Kada se sve istopi, time prelijte suve sastojke i dobro sve dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili i dobila kompaktna masa. Tada dobijenu smesu stavite u kalup i dobro izravnajte koru. Potom koru stavite u frižider.

2. Dok se kora steže u frižideru vi počnite sa pripremom karamel preliva. U šerpu sipajte šećer i pustite da se istopi na umerenoj vatri kako vam ne bi zagoreo. Kada se šećer potpuno istopi sipajte slatku pavlaku i maslac. Kada u istopljen šećer sipate slatku pavlaku, on će se stegnuti, ali nastavite da ga kuvate i dalje kako bi se ponovo otopio.

3. Kada se glazura malo prohladi sipajte je preko kore, ali ne skidajte kalup. Tek kada se glazura skoro potpuno ohladi skinite poklopac i sačekajte još neko vreme da se glazura potpuno ohladi.

4. Dekoracija - Kako biste dekorisali tortu istopite malo šećera i tortu prelijte je njim.

 

 

Prijatno! 

Možete vi to same!

 

13.11.2021 20:57
 

Ne propustite

  • Čokoladna MUS torta sa PALAČINKAMA i Idea Dorćol matine

  • Brza keks torta sa jogurtom i višnjama - recept

  • ,,Lenja domaćica'' torta sa kajsijama (video recept)

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Mračna strana svakog horoskopskog znaka

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati - recept

Pre izvesnog vremena probale smo ukusnu Ferrero Rocher tortu čijim ukusom smo bile oduševljene, pogotovo jer smo...
Scroll up