Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Svaštara

Male tajne velikih majstora - trikovi u kuhinji

Spretnost i snalžljivost u kuhinji, i domaćinstvu uopšte, nije stvar koju možemo da savladamo preko noći, već je nešto što zahteva vreme, praksu i trud. I one najumešnije domaćice vole kada saznaju neki novi trik koji će im pomoći i olakšati poslove, ali iste vole i da dele i razmenjuju sa drugima. Dakle, učimo celog života, i nije nam na odmet kad god saznamo nešto novo.

U nastavku potražite savete i trikove koje daju iskusne domaćice a mi vam prenosimo.

NE PROPUSTITE: Neprevaziđeni trikovi koje svaka moderna domaćica treba da zna

 

Pored kuvara, raznih recepata za slatke i slane đakonije - svaka dobra domaćica ima svesku gde zapisuje nove trikove koje sazna. Pa vam predlažemo, ako do sada nemate, da otvorite svesku i savete koje u nastavku delimo sa vama - zapišete.

1. Pečeno meso može se čuvati duže i biti dugo sveže ako ga spakujete u teglu i zalijete mašću, te stavite u hladnu prostoriju. Na ovaj način imate spreman ručak kada niste u situaciji da kuvate tog dana. Jednostavno izvadite nekoliko komada mesa, zagdejete i to je to. Ostatak ponovo vratite na isto mesto i čuvate do sledeće prilike.

2. Ako meso prvo kratko propržite na jakoj temperaturi, par minuta sa obe strane, a tek onda dinstate, biće sočnije i mekše.

3. Meso koje potopite u marinadu i ostavite da tako prenoći - spremiće se brže  upiti sočne sokove i začine, te će biti neodoljivo ukusno.

4. Da bi lakše očistili mašinu za mlevenje mesa posle upotrebe - prvo sameljite koru hleba pa tek onda operite.

5. Ako se u vodi kuva krompir (bez ljuske), vodu gde se kuvao treba iskoristiti za supe i čorbe jer sadrži vitamine i hranljive sastojke.

6. Mast sa supe pokupite kada se supa prohladi, supa će biti manje masna i ukusnija, a pokupljenu masnoću možete iskoristiti za prelivanje barenog povrća.

7. Mleko, kao i svako mlečno jelo, obavezno uvek kuvajte na umerenoj temperaturi, nikako na jakoj.

8. Da se riba pri dinstanju u belom vinu ili ulju ne osuši najbolje je pokriti posudu papirom za pečenje.

9. Da se pirinač ne bi raspao prilikom kuvanja, treba odabrati pravu razmeru piriča i vode u kojij se kuva. Na jednu čolju piriča ide 3 čolje vode.

10. Da se krompir ne bi ukašio prilikom prženja, treba ga posoliti na samom kraju, kada je skoro gotov.

11. Zimnicu koja se lako kvari, treba držati na nižim policama u špajizu. Na višim policama vazduh je znatno topliji i lakše dolazi do kvarenja.

12. Luk će brže porumeneti ako u šerpu dodate malo šećera.

13. Zagorelo jelo, nikako ne mešati, već brzo presuti u drugi sud i pokriti mokrom krpom. Posle nekoliko minuta zameniti krpu drugom, takođe vlažnom, i tako sve dok ne izvučete miris zagorelosti. 

14. Kobasice neće prskati pri pečenju ukoliko ih prvo na kratko obarite i pospete brašnom.

15. Mahunarke znaju da nadimaju, pa da se to ne bi desilo - dodajte kašiku šećera pri kuvanju.

NE PROPUSTITE: Veliko jesenje raspremanje + preporuke proizvoda za čišćenje na akciji

 

Nadamo se da su vam ovi saveti korisni. A verovatno će i drugima biti od značaja pa podelite informacije sa svojim prijateljima.

Možete vi to same!

 

29.10.2019 08:11
 

Ne propustite

  • Dragoceni trikovi u kuhinji koji će vam značiti!

  • PRAKTIČNI saveti i TOP trikovi za KUVANJE na nivou profesinalaca

  • Pravila ekonomičnog kuvanja - smanjite, ponovo koristite, reciklirajte

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Ravne sandale: vodeći modni trend ovog leta

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

  • Spas za kosu leti: Tajne duboke hidratacije

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Grinje: Nevidljiva pretnja u vašem domu

  • Može li nas intuicija prevariti? Razumevanje unutrašnjeg glasa

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Letnje osveženje i alkohol: Opasnosti koje vrebaju u vrelini

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Beograd na mapi evropske automobilističke elite

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Zašto TREBA da koristite SVINJSKU MAST u kuvanju

foto: www.wisegeek.com Verujemo da je većini vas kriška hleba namazana svinjskom mašću i posuta šećerom ili alevom...
Scroll up