Testenine su uvek dobar izbor kada uz malo truda želite da napravite kompletno jelo gotovo za tili čas. Danas na tržištu mogu da se nađu zaista razne testenine, različite po obliku, sastavu i boji. Po ukusu i želji izaberite one koje vi najviše volite, a u nastavku teksta pronađite recept za kremasti sos od pečuraka i karija koji se brzo sprema, a ukus je neodoljiv.
NE PROPUSTITE: Paradajz punjen humusom i avokadom - recept
Testeninu po želji kuvajte paralelno dok spremate sos, i nikako u vodu nemojte dodavati ulje jer se onda testenina neće lepo sjediniti sa sosom.
Potrebno:
pakovanje šampinjona
1 ili 2 glavice crvenog luka
1 šargarepa
2 čaše pavake ( preporučujemo 12% mlečne masti)
1 supena kašika brašna
kari
peršunov list
origano
biber
so
ulje
Priprema:
Izrendanu šargarepu propržite kratko na zagrejanom ulju uz mešanje, posolite i pobirete, zatim dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se dinsta minut, dva. Zatim dodajte luk iseckan na kriške, dinstajte kratko dok luk ne počne da se karamelizuje, a potom dodajte pečurke seckane na veće kockice. Dinstajte dok voda koju su pečurke pustile ne ispari, i tada je vreme za kari. 2 kašike pavlake izdvojite sa strane i pomešajte sa malo vode i kašikom brašna (dobro razmutite), a preostalu količinu dodajte u tiganj. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini i zagreje, a tada dodajte razmućeno brašno uz lagano mešanje. Nekoliko minuta tako kuvajte uz lagano mešanje, te dodajte peršun i origano - i sos je gotov!
Dodajte u tiganj skuvanu i proceđenu testeninu.
NE PROPUSTITE: Dresing A LA FRANCE + salata sa ćuretinom
Prilikom serviranja dodajte još malo peršuna i origana.
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari