Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Zapečeni sutlijaš - slatkiš kom je teško odoleti

Sutlijaš, ili kako ga mnogi zovu puding od pirinča, asocijacija je na one poslastice koje nas podsećaju na detinjstvo, i koje su gotove za tili čas. Originalno se smatra tipično balkanskim desertom, i to sa turskim poreklom, a tri osnovna sastojka su pirinač, šećer i mleko - što znači da za sutlijaš uvek imamo u kući sav potreban materijal, i da nam treba još samo dobra volja, a toga u našem slučaju kada treba napraviti nešto slatko nikad ne manjka. smiley Takođe, sutlijaš je poznat i u zemljama Severne i Zapadne Evrope, na primer u Skandinaviji se tradicionalno služi za Novu godinu i Božić, najčešće sa dodatkom cimeta, kao i orašastih plodova. Svakako, što se tih detalja tiče, izbor je na vama. A mi vam predstavljamo varijantu sutlijaša kom ćete teško odoleti, i koji ćete sigurno rado spremati!

Uputstva kako da napravite zapečeni sutlijaš čekaju vas u nastavku teksta. 

NE PROPUSTITE: Ćeten alva sa orasima - recept

 

Sastojci:

500 ml mleka

300 ml slatke pavlake

110 g pirinča dugog zrna

70 g šećera

Cimet

2 kafene kašike vanila ekstrakta

2 žumanceta

 

Priprema:

U šerpu sa dnom koje ne zagoreva stavite mleko, pa dodajte slatko pavlaku, šećer, vanila ekstrakt sve to dobro promešajte, pa na kraju dodajte i pirinač. Potom stavite na umerenu vatru da se kuva. Kada proključa, smanjiti da blago krčka, sve dok pirinač ne bude gotov - mekan, ali ne i previše raskuvan. Smesa sa mlekom će svakako biti gušća. Preporuka je i da često mešate sutlijaš dok se kuva kako se ne bi zalepio za dno šerpe.

Kada je sutlijaš odstojao jedno 15 minuta stavite ga u vatrostalnu činiju, pa preko njega prelijte 2 žumanca koja ste prethodno umutili zajedno sa malo cimeta, i vrlo malo šećera. Neka se sve to zapeče u rerni na 180 stepeni dok ne dobije braon-zlatnu boju. 

Zapečeni sutlijaš možete služiti topao, ili pak kada se prohladi. 

Foto: izvor

Možete vi to same!

Naslovna foto: izvor

28.03.2019 08:59
 

Ne propustite

  • Kolačići sa limunom - osvežavajući i lako se prave

  • Sočna i hrskava pita sa sirom i grizom - recept

  • Čarobne madlene - francuski kolačići popularni širom sveta

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 08.09.-14.09.2025.

  • Mirisni prelaz: Omiljeni parfemi za septembar

  • Kako pronaći savršenu farbu za kosu?

  • Kako sam povratila svoje samopouzdanje: Put od nesigurnosti do unutrašnje snage

  • Brzi savet: Kako da skinete fleku od dezodoransa?

  • Pronađite oslonac, ljubav i sigurnu luku uz ove horoskopske znake

  • Italijanska rapsodija - večera za dvoje

  • Kako da prepoznate i zaustavite emocionalno prejedanje: Saveti psihologa

  • Poslastica od crnog grožđa: Brza i elegantna fantazija

  • Garniture za dnevnu sobu kao ključni element dizajna

  • Savršena sinergija: Kombinacija hijalurona i botoksa za podmlađeni izgled

  • Kako da osvežite stari tepih i učinite da opet zablista?

  • Brzi savet: Kako da maskara traje ceo dan?

  • Tajni sastojak VZK micelarne vode: Nežno, a efikasno skidanje šminke

  • 5 Instagram pravila koja će lansirati tvoj mali biznis

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Domaći currosi - recept za španski slatkiš koji je čuven u celom svetu!

Mi posebno volimo da isprobavamo specijalitete, i slane i slatke, sa različitih meridijana, njihove jedinstvne ukuse,...
Scroll up