Pileće belo meso u kombinaciji sa slaninom predstavlja pravo malo kulinarsko savršenstvo - još ako tome dodate i feta sir užitak je potpun!
Pileće rolnice sa fetom su savršene za jelo kojim želite da oduševite svoje goste, a da zapravo u kuhinji provedete samo pola sata.
Predlažemo da ih poslužite sa pečenim krompirom i svežom salatom, a možete ih i seći na manje komade i tako dobiti sjajno koktel posluženje idealno za žurke i ,,stajaće'' proslave!
Pogledajte recept i uverite se koliko se lako i brzo spremaju!
Potrebni sastojci:
800 g pilećeg belog mesa (isečenog na tanke šnicle),
500 g feta sira,
2 grančice ruzmarina,
100 g mesnate slanine (isečene na šnite),
2 sitna crvena luka,
2 lista lovora,
1 čaša belog vina,
ulje
so i biber.
Priprema:
Korak 1: Istucite šnicle tučkom i odsecite im krajeve (da bi dobile pravilan oblik) i na svaku stavite po kockicu feta sira. Uvijte meso u rolnice, zatvorite ih delom grančica ruzmarina i obmotajte šnitama slanine.
Korak 2: Iseckajte luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte rolnice, posolite i pobiberite. Dodajte i lovor, zalijte vinom i nastavite s dinstanjem na srednje tihoj vatri oko 20 minuta. Poslužite rolnice dok su vruće.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta portalanalitika.me
NAJPOPULARNIJI Komentari