Ne znamo da li ste među onim damama koje vole da ispoljavaju svoju kreativnost u kuhinji, ili među onima koji bi najradije sa ovom prostorijom u svojoj kući bili na vi, i zaoblilazili je u širokom luku. Ipak, kada se sve oduzme i sabere, nekad je neminovno da u nju ipak zakoračite, a tada verujemo da ćete želeti da budete što efikasniji. Takođe, ako volite da kuvate, tek onda verujemo da ćete se obradovati ovim trikovima za modernu domaćicu, koji će vas oduševiti!
Detalji u nastavku.
NE PROPUSTITE: Kako da pospešite kreativnost - reč psihologa
Trik za čišćenje belog luka
Pretpostavljamo da za ovaj način čišćenja belog luka do sada niste znali, a znatno ubrzava proces, naročito ako treba da očistite veću količinu.
Nož vam neće biti ni potreban, samo stavite beli luk u mikrotalasnu, uključite je na visoku temperaturu na 20 sekundi, i kada ga izvadite, ljuspice bi trebalo vrlo lako da se odvoje.
Ukusna riba na roštilju
Kada spremate ribu na roštilju, ona često ume da se zalepi. Kako biste to izbegli, primenite trik sa fotografije, položite je na tanke kolutove limuna, koji će sprečiti da riba prione za gril, a takođe će joj dati i svežinu i posebnu aromu.
Kako da pica opet bude sočna i sveža
Voliiimo picu! Ali često precenimo svoj apetit, pa nam ostane parče-dva koje nismo uspeli da pojedemo. Slobodno ih možete ostaviti za kasnije ili za ujutru, a genijalan način za podgrevanje, koji će učiniti da pica bude ponovo sočna i ukusna jeste da u mikrotalasnu ubacite i čašu sa vodom i parčićima limuna.
Nema više suza kada seckate luk!
Ovaj trik nam se posebno dopada! Svi znamo kakva je muka seckati crni luk. Ali, postoji način i da ne ronite suze dok to radite, i to tako što ćete glavicu luka prvo staviti u friz na oko pola sata.
Sočne pljeskavice
Mleveno meso na grilu često ume da se prepeče, isuši, odnosno da ne bude dovoljno sočno. Evo kako da doskočite tom izazovu. Kada krenete sa pečenjem, samo u sredinu pljeskavice stavite kocku leda.
Uvek sveži biskviti
Vaši omiljeni keksići lepo izgledaju u nekoj ukrasnoj posudi, kutiji, činiji, ali često umeju da se isuše, i da ne budu hrskavi, kada odstoje neko vreme. Kako biste to izbegli, ubacite sa njima i parče jabuke, iz koje će keks upiti vlažnost, i duže biti svež.
NE PROPUSTITE: Pažnja - leglo bakterija! 7 stvari u domu koje treba da perete svaki dan
Možete vi to same!
Foto izvor: brightside.me
Naslovna foto: www.theodysseyonline.com
NAJPOPULARNIJI Komentari