Bilo da je napolju toplo ili hladno, paste su uvek dobrodošle kada smo mi u pitanju! Zato nas je i oduševio recept na koji smo nedavno naišle! Morale smo da ga podelimo sa vama, jer ovo je toliko lak i brz način da spremite zapečenu pastu, a tako ukusan! Sve što vam je potrebno jeste nekoliko sastojaka, malo volje i jedna rerna! Oduševiće vas ukus, a vaša porodica sigurno neće ostati ravnodušna prema ovoj kulinarskoj rapsodiji vrednoj da se nađe na meniju najekskluzivnijih restorana italijanske kuhinje.
Pogledajte tekst koji sledi i saznajte kako da spremite zapečenu pastu sa piletinom i parmezanom, gotovu za svega 30 minuta!
Pogledajte i: PIKANTNI ITALIJANSKI PUNJENI PRSTEN - GURMANLUK ZA ISTANČANA NEPCA
Potrebni sastojci:
350g testenine po želji
2 pileća filea
700g paradajz pelata
200g sveže mocarele
100g rendanog parmezana
Svež bosiljak
Priprema:
Upalite rernu na 200 stepeni.
Stavite pastu da se kuva prema uputstvu. Potrebno je da bude al dente. Za to vreme izgrilujte pileći file na malo maslinovog ulja i isecite na sitne kocke.
Skuvanu pastu ocedite i vratite u šerpu, pa joj dodajte paradajz sos i grilovanu piletinu. Promešajte da se sve sjedini lepo.
U blago nauljen pleh ili vatrostalnu činiju preručie polovinu pripremljene paste, preko pospite polovinom iseckane sveže mocarele i rendanog parmezana. Preko izručite drugu polovinu paste i pokrijte sa ostatkom parmezana i mocarele.
Ubacite u rernu da se peče nekih 20-25 minuta.
Začinite svežim bosiljkom i poslužite!
Prijatno!
Možete vi to same!
foto izvor: www.gimmesomeoven.com
NAJPOPULARNIJI Komentari