Kada na red dođu ukusni slani obroci, moramo priznati da se piletina najčešće nađe na našem meniju. I uvek se trudimo da smislimo nove zanimljive, a jednostavne načine kako da je pripremimo. Tako je i sa ovim današnjim obrokom, koji toplo preporučujemo za vaš bilo ručak bilo večeru, ako želite da uživate u svakom novom zalogaju. Još kad vam kažemo da nema komplikacija oko pripreme, jer se svi ukusni sastojci stave u rernu koja završi ostatak posla, onda znamo da ćete ovaj recept sigurno što pre isprobati.
U nastavku vam otkrivamo kako da napravite sočnu piletinu zapečenu u rerni sa pirinčem.
NE PROPUSTITE: Fantastični trikovi u pripremi hrane - kuvajte kao profesionalac
Potrebni sastojci:
500 g pilećeg file
Pileća supa iz kesice
Krem supa od pečuraka
200 g pirinča
So, biber i aleva paprika
Komad putera
Malo ulja
Uputstvo za pripremu:
U šerpu sipajte oko 600 ml vode, stavite je da proključa. Kad proključa, dodajte pola kesice supe od piletine i pola kesice krem supe od pečuraka, a potom odmah i priinač. Smanjite temperaturu tako da se sve lagano krčka.
Proverite da li je potrebno da dodate još vode, kako bi pirinač ostao sočan. Kada pirinač bude skuvan, a sva voda uvrla, sklonite ga sa ringle, pa ga rasporedite u pleh koji ste prethodno premazali omekšalim komadom putera.
Potom pileći file isecite na tanje komade šnicle, koje ćete uvaljati u začine - so, biber, alevu papriku, i posuti preko malo ulja - po želji maslinovog.
Poređajte piletinu na vrh pirinča, sve prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni oko 50 minuta.
Poslednjih deset minuta sklonite foliju kako bi se meso zapeklo i dobilo rumenu boju.
I vaša zapečena piletina sa pirinčem je spremna za serviranje.
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Jednostavan i brz kolač sa kokosom - recept
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari