Stiže nam jesen i sa njom svi oni divni mirisi i ukusi. Verujemo da vam se, kako su temperature malo pale, vratila volja za kuvanjem. Mi smo već inspirisane za neke jesenje đakonije, pa dok ne snimimo nešto za vas donosimo vam predlog za jedna i više nego lak pravi jesenji slatkiš - brzi tart sa jabukama i lisnatim testom. Samo jedan zalogaj će vam probuditi čula i učiniti da se iskreno radujete jeseni.
Pogledajte nastavak teksta sa receptom i uverite se koliko se lako sprema.
Pogledajte i: SOČAN KOLAČ SA JABUKAMA I RUMOM - POSNI RECEPT
Potrebni sastojci:
1 pakovanje gotovog smrznutog lisnatog testo
6 Granny Smith zelenih jabuka
2 limuna
Pola šolje šećera
1 kašičica cimeta
50g slanog putera
Karamel toping ili domaći karamel sos
Potrebni sastojci za karamel:
150 g šećera
30 g putera
200 ml pavlake za kuvanje
prsothvat soli
Priprema:
Iseckajte jabuke na tanke kriške.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Jabuka prebacite u duboku činiju. Narendajte koru jednog limuna, pa dodajte i šećer i cimet.
Sve promešajte da se sjedini, a šećer rastopi.
Na pleh složite lisnato testo isečeno na kvadrate, ali pazite da ostavite između dovoljno prostora jer će testo tokom pečenja rasti. Preko složite kriške jabuke.
Preko smestite kockice putera.
Ubacite da se peče nekih 15-20 min, dok testo ne naraste i ne postane rumeno.
Prelijte karamel topingom. Ukoliko želite da sami napravite karamel to ćete uraditi na sledeći način.
Sipajte šećer u šerpu i zagrevajte dok se potpuno ne istopi. Sve vreme mešajte da ne zagori. Kada se istopi dodajte puter. Počeće da peni što je normalno. Mešajte dok se skroz ne rastopi puter, pa POLAKO i POSTEPENO dodajte pavlaku za kuvanje sve vreme mešajući. Na kraju dodajte prstohvat soli i sklonite sa vatre.
Prelijte preko tarta i uživajte!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari