Kada su poslastice u pitanju, posebno mesto zauzimaju one koje nas podsećaju na detinjstvo - stari i oprobani recepti sa kojima je nemoguće pogrešiti, i koji za stolom uvek okupe celu porodicu. Naravno, uvek možemo da ih učinimo drugačijim i da ih malo "modernizujemo", pa smo odlučili da vam umesto klasičnih knedli sa šljivama u ovom tekstu predstavimo knedle koje će u svom punjenu imati višnje i onaj krem koji ima jedan od naših omiljenih kolača - cheescake. I tako su se srele dve poslastice - jedna klasična i jedna moderna, i nastao je recept za koji će vas sigurno svako pitati nakon što proba vaše knedle.
U nastavku vas čekaju detaljna uputstva kako da napravide cheescake knedle, i oduševite sve prisutne!
verujemo
NE PROPUSTITE: 3 zdrava letnja smoothie recepta
Potrebni sastojci:
Za testo:
1 kg oljuštenog krompira
150 g brašna
Prstohvat soli
Malo ulja ili putera
2 žumanceta
Za fil:
600 g neslanog krem sira
8 kašika šećera u prahu
Vanilin šećer
500 g višnji
Još će vam biti potrebno:
150 g prezli
150 g kristal šećera
150 g mlevene plazme
Malo ulja
Uputstvo za upotrebu:
Nakon što ste krompir oljuštili i dobro oprali u hladnoj vodi, isecite ga na polovine ili četvrtine, i stavite ga da se skuva. Skuvani krompir izgnječite ručnom pasirkom, pa ga ostavite da se malo prohladi.
Za to vreme možete da napravite fil. Višnje očistite od koštica, i malo ih iscedite - pogotovo ako su bile zamrznute. Sir umutite ručno sa šećerom. Potom pomešajte sir i višnje i lagano promešajte kašikom.
U ohlađeni krompir dodajte žumance, malo omekšalog putera - jednu do dve supene kašike, kao i brašno - ostavite malo brašna za oblikovanje knedli.
Nakon što ste dobili ujednačneu smesu, krećete sa pravljenjem loptica u željenoj veličini. Uzmite u ruke, koje ste prvo pobrašnjavili, testo od krompira, malo ga udubite, stavite punu supenu kašiku fila, pa ih oblikujte u vidu lopti.
I tako dok ne utrošite testo i fil.
Zatim sipajte vodu u veću šerpu i stavite je na šporet dok voda ne proključa, pa u nju ubacivati knedle, i kuvajte ih tako još par minuta dok ne isplivaju na površinu. Odložite skuvane knedle na neki veliki tanjir, a onda na malo ulja propržite prezle.
Knedle uvaljajte prvo u prezle, a potom u kristal šećer koji ste pomešali sa mlevenom plazmom, i ređajte ih na poslužavnik.
Napomena: Ovo je smesa od koje ćete sigurno dobiti oko 20-25 knedli, u zavisnosti od njihove veličine.
U svakom slučaju, vaše cheese cake knedle su spremne za posluženje - uživajte!
Foto: http://www.homecookingadventure.com
NE PROPUSTITE: Domaći džem od jagoda - najjednostavniji recept
Možete vi to same!
Naslovna foto: www.foodiful.com.au
NAJPOPULARNIJI Komentari