Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Ne dozvolite da vas preplave: Praktični saveti kako da se izborite sa negativnim mislima

  • Mesečni horoskop za JUN 2025.

Recepti

Cheescake knedle - recept

Kada su poslastice u pitanju, posebno mesto zauzimaju one koje nas podsećaju na detinjstvo - stari i oprobani recepti sa kojima je nemoguće pogrešiti, i koji za stolom uvek okupe celu porodicu. Naravno, uvek možemo da ih učinimo drugačijim i da ih malo "modernizujemo", pa smo odlučili da vam umesto klasičnih knedli sa šljivama u ovom tekstu predstavimo knedle koje će u svom punjenu imati višnje i onaj krem koji ima jedan od naših omiljenih kolača - cheescake. I tako su se srele dve poslastice - jedna klasična i jedna moderna, i nastao je recept za koji će vas sigurno svako pitati nakon što proba vaše knedle. smiley

U nastavku vas čekaju detaljna uputstva kako da napravide cheescake knedle, i oduševite sve prisutne!

verujemo 

NE PROPUSTITE: 3 zdrava letnja smoothie recepta

 

Potrebni sastojci:

Za testo:

1 kg oljuštenog krompira

150 g brašna

Prstohvat soli

Malo ulja ili putera

2 žumanceta

 

Za fil:

600 g neslanog krem sira

8 kašika šećera u prahu

Vanilin šećer

500 g višnji

 

Još će vam biti potrebno:

150 g prezli

150 g kristal šećera

150 g mlevene plazme

Malo ulja

 

Uputstvo za upotrebu:

Nakon što ste krompir oljuštili i dobro oprali u hladnoj vodi, isecite ga na polovine ili četvrtine, i stavite ga da se skuva. Skuvani krompir izgnječite ručnom pasirkom, pa ga ostavite da se malo prohladi.

Za to vreme možete da napravite fil. Višnje očistite od koštica, i malo ih iscedite - pogotovo ako su bile zamrznute. Sir umutite ručno sa šećerom. Potom pomešajte sir i višnje i lagano promešajte kašikom.

U ohlađeni krompir dodajte žumance, malo omekšalog putera - jednu do dve supene kašike, kao i brašno - ostavite malo brašna za oblikovanje knedli.

Nakon što ste dobili ujednačneu smesu, krećete sa pravljenjem loptica u željenoj veličini. Uzmite u ruke, koje ste prvo pobrašnjavili, testo od krompira, malo ga udubite, stavite punu supenu kašiku fila, pa ih oblikujte u vidu lopti.

I tako dok ne utrošite testo i fil. 

Zatim sipajte vodu u veću šerpu i stavite je na šporet dok voda ne proključa, pa u nju ubacivati knedle, i kuvajte ih tako još par minuta dok ne isplivaju na površinu. Odložite skuvane knedle na neki veliki tanjir, a onda na malo ulja propržite prezle.

Knedle uvaljajte prvo u prezle, a potom u kristal šećer koji ste pomešali sa mlevenom plazmom, i ređajte ih na poslužavnik. 

Napomena: Ovo je smesa od koje ćete sigurno dobiti oko 20-25 knedli, u zavisnosti od njihove veličine.

U svakom slučaju, vaše cheese cake knedle su spremne za posluženje - uživajte!

Foto: http://www.homecookingadventure.com

NE PROPUSTITE: Domaći džem od jagoda - najjednostavniji recept

Možete vi to same!

Naslovna foto: www.foodiful.com.au

28.05.2018 12:16
 

Ne propustite

  • Vlaške plašinte (palačinke) - recept

  • HRSKAVA palačinka od KROMPIRA - RECEPT

  • Recept za krokete od krompira

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 02.06.- 08.06.2025.

  • Letnji osip između nogu i kako da ga otklonimo

  • Nega kože bebi puderom - sve prednosti koje treba da znate

  • Kako da vaša koža blista tokom leta: Rutina nege za vrele dane

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Egzotične destinacije na dohvat ruke: Top 5 manje poznatih bisera za letovanje

  • Detoks tela i uma: 5 navika za svež početak juna

  • Jutarnji eliksir: 3 recepta za energetske smutije koji tope kilograme

  • Zdravi porodični obroci na brzinu: Ideje za letnje ručkove koje svi vole

  • Organizacija doma za letnje mesece: 10 trikova za uredan i prozračan prostor

  • Razvijte svoju kreativnost: Hobiji koji vam otvaraju nove vidike

  • Knjige koje čitamo u junu: Vaša karta za letnje avanture

  • Kako se nositi sa stresom na poslu: Tehnike opuštanja za savremenu ženu

  • Aksesoari koji čine razliku: Kako malim detaljima osvežiti svaki stajling

  • Finansijska nezavisnost za žene: 5 koraka ka sigurnijoj budućnosti

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Sladoled torta sa jagodama i bademima

Kada se temperature penju i do 40oC i kada nam se prijede nešto slatko prvo na šta pomislimo jeste sladoled! Ipak,...
Scroll up