Još uvek smo u prazničnoj atmosferi, i sigurni smo da i vi poput nas razmišljate na temu kojim kolačom ćete upotpuniti svoju trpezu na Badnji dan, i koji je to tajni spoj posnih sastojaka koji će dati neponovljiv kremast ukus, i na kom bi pozavideli i neki od naših omiljenih kolača koji nisu na spisku posnih. Tako smo došli na ideju posne varijante kinder torte, za koji ste već sigurno mislili da se nikad neće naći među posnim slatkim đakonijama, ali nikad ne recite nikad. Tako su nastale posne kinder kocke - kolač u koji ćete se sigurno zaljubiti već na prvi zalogaj! Detalji u nastavku.
NE PROPUSTITE: Recept za božićnu česnicu i dekoracija svečane trpeze
Sastojci za jednu koru:
100 g brašna
7 kašika šećera
200 ml kisele vode
50 ml ulja
1/2 kesice praška za pecivo
50 g krupnije seckanih lešnika
50 g mlevenog posnog plazma keksa
50 g mlevenih lešnika
Posni krem
Potrebne su vam dve ovakve kore. Pomešajte sve sastojke osim krupno seckanih lešnika, pa ih sjedinite uz mešanje kako ne bi ostale grudvice. Obložite pleh papirom za pečenje (dimenzije 35 x 25), pa po papiru pospite seckani lešnik, onda sipajte smesu, i pecite koru u rerni koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni C.
Na isti način pripremite i drugu koru, pa obe premažite posnim kremom.
Prvi fil:
250 g pudinga od vanile
1 kašika gustina
200 g posnog margarina
100 g posne bele čokolade
100 g posnog mleka u prahu
100 g posne crne čokolade za kuvanje
100 g sojinog šlaga
100 ml kisele vode
1,5 l sojinog mleka
300 g šećera
4 vanilina šećera
Drugi fil:
300 g sojinog šlaga
500 ml kisele vode
Prvi fil pripremate tako što stavite mleko sa šećerom i vanilinim šećerom da provri, s tim da ste prethodno manju količinu izdvojili kako biste umutili pudinig i gustin. U provrlo mleko dodati puding, a kada se smesa ohladi, i prethodno ručno umućen margarin. Posebno umutiti i kiselu vodu i šlag, pa i to dodati filu.
Zatim, smesu delite na dva dela - 1/3 i 2/3. U manji deo dodajete otopljenu belu čokoladu, kao i melko u prahu, a u veći deo smese otopljenu crnu čokoladu.
Za drugi fil je samo potrebno da umutite posni šlag i kiselu vodu.
Dodatni sastojci:
300 g posnog plazma keksa
300 g posnog krema
100 ml sojinog mleka za natapanje
Tortu slažete na sledeći način: Prva kora koju ste premazali kremom, pa pola crnog fila, šlag. Sledeći sloj torte je posni plazma keks prethodno na kratko natopljen u mleko. Preko toga dolazi ceo fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim dolazi druga kora koja je premazana kremom, onda ostatak crnog fila, kao i ostatak šlaga za dekoraciju. Možete i narendati crnu posnu čokoladu.
Tortu je najbolje da napravite dan ranije kako bi imala vremena da se stegne. Prijatno!
NE PROPUSTITE: Kuvano crno i kuvano belo vino - naši omiljeni zimski napici (recept)
Možete vi to same!
Foto izvor: pinterest.com
NAJPOPULARNIJI Komentari