S obzirom na to da je vreme posta, kao i sezona slava, što znači da je ono doba godine kada svi mi pravi gurmani istinski uživamo, izgled, a pogotovo ukus praznične trpeze izazov je za sve domaćice. Zato smo odlučili da vaše kulinarske sposobnosti nadahnemo jednom idejom koja će vam se sigurno dopasti. Radi se o kombinaciji rozen kora koje su garancija da ćete ovo predjelo brzo napraviti, i slasnog posnog fila, koji će vašu slanu tortu učiniti nikad sočnijom!
U nastavku vas čeka recept za slanu tortu sa rozen korama.
NE PROPUSTITE: Recept za kasato kolač - posno
Potrebno vam je:
Pakovanje slanih korica za rozen tortu
500 ml vode
6 kašika gustina
125 g posnog margarina
200 g ajvara
150 g posnog trapista
300 g mariniranih šampinjona
5 kašika barenog spanaća
senf
Uputstvo za pripremu
Prvo što je potrebno da uradite jeste da stavite pola litre vode da proključa, dodate malo soli, i u toj vodi ukuvate 6 kašika gustina, uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ostavite smesu da se ohladi, pa u nju umešajte 125 g margarina, koji je prethodno odstajao na sobnoj temperaturi.
Podelite dobijenu smesu na tri dela, koja će vam poslužiti kao osnova za 3 različita fila.
1. fil: U ukuvani gustin dodajte 200 g ajvara.
2. fil: U smesu dodajte rendani trapist sir.
3. fil: U gustin dodajte marinirane šampinjone prethodno samlevene u blenderu.
4. fil: U ovaj deo ne ide deo gustina, već fil dobijete tako što propržite spanać na malo ulja sa jednom kašikom brašna i posolite.
Sve što vam je ostalo jeste na nafilujete svoju slanu tortu. Preko svake kore namažete tanak sloj senfa, a između svake dve kore ide fil, kojim god redosledom želite, s tim da na gornjoj kori mora biti fil sa trapist sirom.
Možete po želji dekorisati susamom ili kečapom, ili još bolje, seckanim maslinama i komadićima crvene paprike, da dodatno začinite ukuse ove slasne torte.
NE PROPUSTIET: Posne kiflice i sve ono bez čega nema slave
Prijatno! Možete vi to same!
Naslovna foto: http://cocina.facilisimo.com
NAJPOPULARNIJI Komentari