Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Trik od 5 minuta: Kako se trajno rešiti zamagljenih stakala u automobilu

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

Svaštara

Praktični kulinarski TRIKOVI - spas u KUHINJI

Bez obzira da li se ubrajate u one koji važe za prave majstore u kuhinji u čije veštine se ne sumnja, ili ste od onih kojima kuhinja definitivno nije omiljena prostorija u stanu, kulinaraski trikovi koji će vam uštedeti vreme i olakšati život su uvek i svima dobrodošli. Svi detalji u nastavku!

NE PROPUSTITE: Brze pica kiflice bez kvascsa

 

1. Proverite da li su jaja sveža

Ukoliko vam stoje jaja u frižideru već neko vreme i niste sigurni da li je bezbedno da ih upotrebite, postoji jednostavan način da proverite - stavite ih u čašu sa vodom i ukoliko potonu na dno, slobodno možete da ih koristite. Ako jaje ostane da pluta na površini vode, bolje da gabacite za svaki slučaj.

 

2. Lako do šećera u prahu

Odlučili ste da pravite kremaste kolače, ali nemate šećer u prahu: Umesto da idete do prodavnice, lako možete upotrebiti i kristal šećer, i to tako što ćete ga ubaciti u blender i samleti dok ne dobije puderastu strukturu.

 

3. Omekšajte avokado

Gvakamole sos definitivno nije lako napraviti od tvrdog i još uvek nedovoljno sazrelog avokada. Umesto da se mučite i pokušavate da ga izgnječite viljuškom, slobodno ga stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi, na najnižu tempreraturu.

 

4. Podgrevanje hrane

Sigurno vam se svima desilo da kad hoćete da podgrejete sebi hranu u mikrotalasnoj rerni, ona u svom unutrašnjem delu i dalje ostane hladna. Kako se to ne bi desilo, rasporedite je na tanjiru u obliku prstena, kao na gornjoj slici, kako bi temperatura ravnomerno mogla da prodre i do unutrašnjih delova.

 

5. Vino tokom pripreme jela

Za razne kulinarske majstorije, potrebno je upotrebiti vino, što za one koji uvek imaju jednu otovrenu flašu ovog rajskog pića nije neki problem, ali kod ostalih koji nisu neki posebni ljubitelji vina, može biti nepraktično da zbog male količine koja je prema receptu potrebna, otvaraju flašu. Umesto toga - u kalup za led možete sipati vino, zamrznuti ga, i kad je potrebno, uzeti par kocki koje će vašem jelu dati poseban ukus.

 

6. Kako da banane ostanu sveže

Banana je mnogima omiljena voćka, može poslužiti kao užina, ili za pripremu kolača, smoothieja, šejkova, ali sa njom je često problem što brzo zri i postaje mekana i braonkasta. Kako biste produžili njenu svežinu i do 4 dana, odvojte banane iz grozda, i njene vrhove uvijte u providnu plastičnu foliju.

 

7. Omekšajte braon šećer

Sigurno vam se svima desilo da braon šećer od dugog stajanja postane tvrd kao kamen. Kako bi ipak bio upotrebljiv, ubacite ga na kratko u mikrotalsnu, zajedno sa čašom vode koju ćete staviti pored. Kako biste mu vratili vlažnost, možete u posudu ubaciti i pola jabuke ili pomorandžinu koru. 

 

7. Napravite kornet od lisnatog testa

Evo ga jedan sjajan trik za sve kreativce - kako da napravite kornet od lisnatog testa, koji ćete potom moći da upotrebite za pripremu kako slatkih, tako i slanih đakonija. Prvo isecite tanku foliju za pečenje u obliku korneta i tako je i oblikujte i učvrstite, a potom lisnato testo u obliku rolnica obmotajte oko folije. Pecite na uobičajenoj temperaturi u plehu, a punjenje prepuštamo vama.

NE PROPUSTITE: Mekane rolnice sa šunkom - brzo i lako

Možete vi to same!

Naslovna foto: delfi.lv

28.09.2017 13:06
 

Ne propustite

  • KUVAR sa Mišelinovom zvezdicom – Ovih 6 stvari morate imati u svojoj KUHINJI

  • 17 super trikova u kuhinji koji će vam olakšati život

  • Iskoristite STARE kuhinjske predmete na NOVE praktične i dekorativne načine

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni Horoskop: 13.10. - 19.10.2025.

  • Miriše na vikend: Brzi jesenski kolač od jabuka

  • Pametno mršavljenje: san je ključan

  • Kako sam se zaljubila u svoj posao? Put od rutine do pronalaska svrhe

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Sedefasti šapat sezone: Zašto je satenska suknja neizostavni komad ove jeseni

  • Laszlo Krasznahorkai – dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2025.

  • Stigao je Maje - Beograd dobio prvu radnju čuvenog pariskog brenda u regionu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Genijalan način da ISPRŽITE slaninu BEZ PRSKANJA ulja

Hrskava i pečena slanina je jedna od naših omiljenih slanih đakonija, bilo da je pripremamo samu, ili kao omlet sa...
Scroll up