Foto: wisegeek.com
Brad Farmerie je izvanredan kuvar i vlasnik Mišelinove zvezdice koja je najprestižnije kulinarsko zvanje. Mnoge dame bi poželele savete od ovog kuvarskog umetnika, a ovoga puta on deli sa nama bez kojih šest stvari ne započinje majstorije u kuhinji. Pogledajte šta morate obezbediti pre svakog ručka.
NE PROPUSTITE: Saznajte šta je pravi trend u kulinarstvu!
Digitalna vaga
Foto: alicdn.com
Neka jela jednostavno imaju magičnu formulu koje se morate držati.
Kada su začini i male količine u pitanju samo male, digitalne vage mogu izmeriti tačnu željenu količinu sastojaka.
Mlin za kafu i začine
Foto: alicdn.com
Mlevenje kafe i začina učiniće da ukusi budu bolji, svežiji, ispunjeniji, intenzivniji i zahvaljujući tome trebaće vam manje soli.
NE PROPUSTITE: ZAČINI koji sagoravaju KALORIJE - jedite ukusno i mršavite
Posuda za led
Foto: imgix.net
Kako je Brad objasnio on ih koristi za zamrzavanje komadića piletine od kojih napravi kockice i kasnije ih drži u kesi.
Isto možete učiniti sa kokosom, mlekom, peršunom, nanom koje možete staviti u blender i dodati maslinovo ulje.
Tiganj za prženje
Foto: amazon.com
Uz pravu negu ovi tiganji mogu trajati godinama, a izvanredni su za kuvanje i svako vaše jelo biće gotovo za desetak minuta bez mnogo ulja i prženja.
NE PROPUSTITE: SMRŠAJTE 7-9 kg za 10 dana uz brokoli DIJETU
Maslinovo ulje
Foto: vineveracosmetics.com
Poznati kuvar naglašava da maslinovo ulje koristi i kod kuće i na poslu.
Ono je odlično jer možete da ga dodajete u sve, da njime pečete, stavljate ga u salate, zamrzavate ga, pravite duboko prženje, a savetuje se da sa par kapi začinite svoj martini ili ceđeni sok.
Korica za nož
Foto: instructables.com
Kako Brad savetuje ukoliko ste uložili u dobar nož za vašu kuhinju dodajte još koji dinar za drveni uložak u kojem ćete ga čuvati.
Važno je da vaša oštrica ostane oštra, a nož neoštećen.
NE PROPUSTITE: Temeljno čišćenje doma - saveti i trikovi
Dame, ako biste da pođete stopama pravih majstora jasnovam je šta treba da nabavite :)
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari