Verujemo da su raznorazne slane đakonije i vama uvek primamljiva opcija kada kod želite da se u kuhinji oprobate sa nekim novim receptom i da obradujete kako sebe tako i sebi drage ljude slasnim zalogajima o kojima će se barem neko vreme pričati. Razmišljali smo koji recept danas da podelimo za vama i odlučili smo da to bude jedan posve jednostavan, kakav uvek treba da imate pri ruci kada želite da ne utrošite suviše vremena za pripremu večere ili možda doručka, a da rezultat vaših kulinarskih umeća bude užitak za svakog sladokusca.
U nastavku pročitajte recept za sočne rolnice sa sirom i šunkom.
NE PROPUSTITE: Krempite sa Bleda - originalan recept
Za pripremu ovih rolnica vam je dovoljno svega 25 minuta, a sledeći sastojci su ono što vam je potrebno:
8 tankih šnita stišnjene ili praške šunke
4 tanke šnite čedar sira
1 komad smrznutog lisnatog testa
Sa već gotovim lisnatim testom, priprema ove slane đakonije, kao što već sami zaključujete, poprilično olakšana. Sve što je potrebno jeste da razvučete testo oklagijom, nakon što ste ga odmrznuli, potom da na njega poređate sir, pa preko sira i šunku i da ga naposletku urolate.
Nakon toga, sečete rolnu na parčiće širine 2-3 cm, kako biste ih pripremili za pečenje.
Poređate ih u pleh na masni papir, predlažemo i da ih premažete sa vrlo malo meda, koji se odlično slaže sa ukusom čedar sira.
Nakon što ste zagrejali rernu na 220 stepeni, stavite rolnice i pecite ih ne više od 15 minuta. Nakon što su se malo prohladile, spremne su za posluženje.
Prijatno! Možete vi to same!
Izvor: instagram.com
NAJPOPULARNIJI Komentari