Sigurni smo da rado pravite krofne svojoj porodici i i da su često na meniju kada je doručak ili večera u pitanju. Verujemo da su do sad uvek bile u taboru slatkih specijaliteta, ali da li ste ikada probali da napravite SLANE krofne?
Da, da, ovaj tradicionalni recept može da se napravi i u slanoj varijanti i podjednako je slasan kao i u slatkoj. Ovako pripremljene krofne mogu poslužiti kao odlična večera za vašu decu. Garantujemo da će ih smazati dok ste rekli ,,keks''... Ups, mislimo ,,krofna'' .
Spremaju se lako i provereno uspevaju, zato pogledajte recept koji sledi i napravite slane krofne punjene Selection kokošjom paštetom.
Ne porpustite i: Recept za domaće krofne (video)
Sastojci:
- brašno 400g
- jaja 2 komada
- mleko 3 dl
- kvasac 10g
- vannilin šećer 1 kesica
- Carnex selection kokošija pašteta 4 komada
- ajvar 2 kašike
- beli sir stari 100g
- ulje 2 dl
Uputstvo za pripremu
1. U dubokoj vangli izmešati brašno, so i vanilin šećer. U džezvi zagrejati mleko i sipati kvasac. Kada kvasac naraste, pomešati ga sa brašnom i umesiti mekano testo. Dodati i malo ulja, premesiti i ostaviti da nadođe 1 sat. Postupak ponoviti 2 puta.
2. Beli sir izrendati na sitno, pomešati sa ajvarom i dodati selection paštetu. Sve dobro sjediniti i napuniti špric za krem.
Pročitajte i: Kremaste i fine - princes krofne - recept
3. Kad je testo naraslo više puta, premesiti ga i oklagijom razvući na debljinu od oko 2 cm. Čašom dubiti testo i formirati krofne. Pržiti ih u zagrejanom ulju sa svake strane po minut-dva dok ne porumene.
4. Prohlađene krofne filovati špricem tako što ubodete u krofnu i istiskujete paštetu.
Još zanimljivih ideja za doručak možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari