Princes krofne - slatkiš koji nas vraća u detinjstvo i dane kada smo jedva čekali da posetimo baku znajući da će nam spremiti ove ukusne zalogajčiće.
Toj kombinaciji hrskavog testa i kremastog fila i dan danas ne možemo da odolimo.
Ako želite da vas ukućani obožavaju i slave pogledajte recept i prvom pirlikom napravite ove savršene slakte zalogaje!
Potrebni sastojci:
Za testo:
4 šolje vode ( šoljica od 1 dcl),
2 šolje ulja,
10 kašika brašna,
2 kašike gustina,
1 kašičica praška za pecivo,
4 jaja.
Za fil:
1 l mleka,
10 kašika šećera,
3 pudinga od vanile,
2 kesice vanilin šećera,
250 g šlaga u prahu,
2,5 dcl vode.
Priprema:
Korak 1 - testo: U posudu sipajte vodu, ulje, pa kad provri dodajte 10 kašika brašna, 2 kašike gustina i 1 prašak za pecivo. Izmešajte masu da se sjedini, ostavite da se hladi, pa kad postane mlako dodajte 4 jaja jedno po jedno i masu umutiti mikserom. Dobijeno testo stavite u špric od tulumbi, pa istiskajte na pleh prethodno obložen papirom. Rernu zagrejte na 200oC i pecite krofne, rernu ne otvarajte tokom pečenja. Posle 15 minuta smanjite na 180oC i ostavite da se peku dok ne dobiju rumenu koru.
Korak 2 - fil: U 1 litar mleka ubacite 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, pa skuvajte 3 pudinga od vanile. Kad se fil ohladi dodajte 250 g šlaga umućenog sa 2,5 dcl vode. Ohlađene krofne presecajte na pola, na donju polovinu koristeći isti špric za tulumbe nanesite malo fila, pa preklopite gornjom polovinom. Pospite šećerom u prahu i uživajte!
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajtova mamajacooks.blogspot.com i domacirecepti.net
NAJPOPULARNIJI Komentari