Ima li bolje grickalice od slanih krekera koje možete da jedete onako same ili sa sočnim sosom.
Sjajni su žurke i zabave, dečje rođendane i slične proslave, a najbolji su kada ih napravite same.
Možete praviti različite kombinacije ukusa, ubacivati specijalne vrste brašna i semenki, praviti ih u raznovrsnim oblicima i veličinama - dajte mašti na volju
U današnjem postu otkrivamo vam jednostavan recept za slane krekere sa susamom koje svako može da napravi!
Potrebni sastojci:
230 g čedar sira,
4 kašike putera,
1 šolja brašna,
¾ kašičice soli,
50g susama,
2 kašike hladne vode.
Priprema:
Korak 1: Zagrejte rernu na 180oC. U veliku posudu pomešajte sve sastojke osim vode. Mešajte dok smesa ne dobije teksturu poput peska. Dodajte vodu, promešajte, a zatim testo izvadite iz posude, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižideru da se hladi 30 minuta.
Korak 2: Izvadite testo na radnu površinu, rastanjite oklagijom, a zatim uz pomoć kalupa secite oblik po želji. Smestite krekere u pleh, pospite susamom i pecite 15 minuta, ili dok ne porumene i postanu hrskavi.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: glutenfreestudentcookbook.co.uk
NAJPOPULARNIJI Komentari