Foto: everetdentistddt.com
Ovih dana veoma je zdravo jesti beli luk. Osim toga, mnoga jela zahvaljujući belom luku dobijaju specijalnu aromu i fantastičan ukus. Svaki kulinarski znalac ga rado koristi, a kada su obožavaoci hrane u pitanju retko ko može da mu odoli.
Beli luk je savršen, ali ima jednu malu manu - ostavlja neprijatan zadah! Da biste na miru uživali u njegovom ukusu poslužite se malim trikom koji će vas osloboditi neprijatnog zadaha za tili čas!
NE PROPUSTITE: 11 trikova koji će vas učiniti kulinarskim genijem
Miris belog luka može ostati na rukama, međutim, sok od limuna može rešiti stvar.
Kada je u pitanju dah, stvar je malo drugačija.
Naime, beli luk ispušta sulfide koji prouzrokuju loš zadah, a kako je to ono što ne želimo potrebno nam je efikasno rešenje.
Neophodna je jedna voćka!
Foto: healthable.org
Potrebna vam je jabuka!
Jabuka sadrži određene enzime koji čine da jabuka koja je isečena i stoji napolju potamni.
Ti enzimi su i prirodni dezodorans za sulfide koji daju loš zadah.
Samim tim, ukoliko nakon konzumiranja belog luka grickate svežu jabuku neprijatan zadah nestaje!
Foto: purewow.com
Kaže se jedna jabuka na dan i zdravlje kao san.
Sada znate da jabuka znači i lep zadah!
NE PROPUSTITE: 10 neverovatnih trikova u čišćenju koji će vam olakšati život
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari