Topla čokolada najviše prija zimi. Međutim, danas s vama delimo recept za posebnu toplu čokoladu - prazničnu.
Ovaj napitak greje, budi čula i vraća osmeh na lice! Vro je poseban i uživaćete dok ga pravite i pijete.
Proverite recept u nastavku!
NE PROPUSTITE: 9 ideja za praznične kolače
Neophodni sastojci za 6-8 šoljica:
- 60 g kakaa
- 2 štapića cimeta
- 4 zvezdice anisa
- 8 do 10 karanfiića
- pola kašičice supenog đumbira
- šolja hladne vode
- 50 g žutog šećera
- pomorandža isečena na šnite
- 120 g crne čokolade
- 750ml crvenog vina
- pola šolje brusnica, svežih ili smrznutih
- šnite pomorandže za dekoraciju
Priprema:
Sipajte kakao, cimet, čokoladu, anis i karanfilić u dublju šerpu i dodajte vodu, narandžu i šećer.
Uključite šporet na srednju jačinu i mešajte dok se šećer i čokolada ne istope. Isključite šopret i mešajte oko 10 minuta.
Dodajte vino. i zagrejte šporet na koji minut tako da se sve zagreje, a nikako skuva.
Sipajte toplu čokoladu u šolje izostavljajući začine, međutim, možete dodati i njih.
Ukrasite sve pomorandžom i dodajte brusnice.
Uživajte u šolji aromatične tople čokolade koja je idealna za praznične večeri!
NE PROPUSTITE: 6 razloga zašto je važno svakodnevno piti sok od cvekle
Da li biste probali ovaj napitak? Verujemo da jedva čekate!
Možete vi to same!
Foto i izvor: brit.co
NAJPOPULARNIJI Komentari