Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

Svaštara

Najukusniji roštilj - trikovi i saveti profesionalnih roštiljdžija!

Prvomajski praznici su nezamislivi bez ukusnog roštilja. Bilo da preferirate čisto meso, ili na gril dodajte ribu, ražnjiće i povrće - roštilj je nezamenjiv deo prolećnog druženja. Moglo bi se reći da 1. maja otvaramo sezonu roštiljanja, pa do kasne jeseni često raspaljujemo vatru i uživamo u najsočnijim ukusima i primamljivim mirisima. Kako da pripremite najukusniji roštilj, koristeći trikove i savete profesionalnih roštiljdžija - saznajte u nastavku!

NE PROPUSTITE: 11 trikova koji će vas učiniti kulinarskim genijem!

 

Iako se većina vodi idejom da roštljanje predstavlja najjednostavniji način pripreme mesa, postoje određene cake pomoću kojih će vaš roštilj parirati specijalitetima slavnih roštilj majstora! Evo trikova koje su stručnjaci nesebično podelili s nama:

1. Ne koristite gril na gas

Postoje brojni načini za potpalu roštilja: ugalj, briket, cepanice... Ono oko čega se kulinarski eksperti slažu, jeste da ne bi trebalo koristiti gril na gas. Dim daje pravi ukus i dodatnu aromu mesu koje se pripema roštiljanjem. Ako nema dima, nema ni karaktersitičnog mirisa i ukusa roštilja!

2. Korisitite drvo voćki za dodatni šmek

Voćno drvo pomešano sa ugljem - dodaće diskretnu aromu vašem roštilju. Koristite šta god vam je pri ruci: drvo jabuke, višnje, grožđa ili breskve.

3. Strpljenje je zlato

Iako mnogi roštilj smatraju brzom hranom, za pripremu kvalitetnog roštilja potrebno je vreme i strpljenje. Nema potrebe da stalno zavirujete, dodajete potpalu, menjate temperaturu. Podesite idealnu temperaturu, pa meso ostavite da se peče i samo povremeno proverite da li sve teče svojim tokom. Ukoliko previše žurite s pripremom, rizikujete da meso ostane nepečeno ili postane reš.

4. Neka meso "odstoji" pre jela

Nakon što meso sklonite sa grila, ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što počnete s jelom. Tako će uspeti da upije sve sokove, koji će sprečiti da se brzo isuši.

5. Sva oprema mora biti čista

Ukoliko ste upravo uložili u novi gril, vrlo je važno da primenite određene mere predostrožnosti, kako biste izbegli neželjene posledice. Raspalite vatru i ostavite da gori 45 minuta do sat vremena, pre nego što uopšte počnete s roštiljanjem. Vatra i toplota će uništiti sva moguća zagađenja: ulje, mast, preostale komadiće metala... Ispratite ovaj postupak i ako dugo niste koristili roštilj i sada ga, prvi put od prošlog leta, vraćate u upotrebu.

6. Upotrebite aluminijumsku foliju za čišćenje gril ploče

Svi se raduju roštiljanju, ali se retko ko raduje kasnijem čišćenju. Umesto profesionalne četke za čišćenje roštilja, iskoristite komad alu folije. Napravite lopticu od folije, uhvatite je hvataljkama i izribajte gril ploču. Folija će očistiti rešetke bez puno muke.

NE PROPUSTITE: Recept do savršenog roštilja

 

Verujemo da i sami znate neke trikove za savršen roštilj, koji se generacijama prenose s kolena na koleno. Ono što je sigurno, jeste da je roštilj ipak najukusniji u društvu porodice i prijatelja. Možda zvuči kao izlizana fraza, ali ljubav zaista daje dodatnu aromu svakom jelu.

01.05.2025 07:52
 

Ne propustite

  • 11 namirnica koje ne treba da čuvate u frižideru i zašto

  • 6 TRIKOVA da ploča vašeg ŠPORETA zasija bez puno trljanja

  • ROLOVANA PILETINA sa slaninom i mocarelom - kuvamo za one koje volimo

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 14.07. do 20.07.2025.

  • Kako prepoznati slabog muškarca?

  • Kako da sobno cveće "preživi" vaš odmor od 10 dana?

  • Lagano i prozračno: Otkrijte najbolje letnje materijale za udobnost i stil

  • 80-godišnjakinje otkrivaju tajnu srećnog života

  • Alergija na bižuteriju: Kada nakit izaziva problem

  • Šta je moringa i zašto je koristimo u napicima?

  • Supa od kostiju: Od obroka za siromašne do luksuznog delikatesa

  • Zašto ChatGPT nije (još uvek) pravi sagovornik za vaše emocije?

  • Povratak prirode: Drvo kao zvezda modernog enterijera

  • Vodič za odabir najboljeg sredstva za sunčanje

  • Da li je naporan rad ključ uspeha? Zabluda modernog doba?

  • Dosada: mnogo više od pukog nedostatka stimulacije

  • Lepeza: Od hladovine do modnog imperativa – Fascinantna istorija i zanimljivosti

  • Povratak prirode: Drvo kao zvezda modernog enterijera

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Buritosi sa mlevenim mesom i povrćem - recept

Znate da volimo one recepte koji nisu komplikovani, a opet nam daju specijalitete koji su pravi raj za naše čulo ukusa...
Scroll up