Ukoliko planirate dan za roštilj obavezno napravite vrlo ukusan i aromatičan umak koji će mesu dati neponovljviv šmek.
Obratite pažnju na recept, a priprema je krajnje jednostavna.
NE PROPUSTITE: Jednostavno i praktično - pomfrit na roštilju (recept)
Potrebni su vam:
- šolja kuvanog paradajza, pesta ili pasiranog paradajza,
- pola šolje jabukovog sirćeta,
- pola šolje vode,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
-30g margarina,
- 2 kašike meda,
- 2 kašike senfa,
- kašika žutog šećera,
- kašika Worchester umaka,
- kašičica čili paprike u prahu,
- kašika crvene paprike u prahu,
- kašičica origana i
- malo majčine dušice, soli i bibera.
Foto: www.foodnetwork.com
Priprema:
U lonac stavite margarin i otopite ga na laganoj vatri.
Dodajte crveni i beli luk i pržite ih dok ne postanu staklasti.
Nakon toga, sipajte redom sve ostale sastojke uz mešanje.
Neka jabukovo sirće bude poslednji sastojak koji ćete dodati, a zatim sve kuvajte, uz mešanje, na laganoj vatri.
Kuvajte 20 minuta i vaš umak je spreman!
Zapravo, sami ćete prepoznati kada se sve dovoljno zgusnulo.
Foto: www.crosbys.com
Poslužite ga u činiji kako bi svako dodao u sovj tanjir i premazao meso koliko želi.
NE PROPUSTITE: Letnja hrana koja ne goji
Obradujte sve ljubitelje roštilja malo drugačijim ukusom.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari