Kako nam je Nova godina pred vratima verujemo da je većina vas odlučila kako i gde će provesti novogodišnju noć. Onima koji to još uvek nisu učinili možemo predložiti da najluđu noć u godini provedu u toplini svog doma, u mirnom i prijatnom ambijentu, sa svojom porodicom i najbližim prijateljima. A ukoliko se odlučite za naš predlog i prihvatite se uloge domaćina, morate delati u skladu sa tom titulom. Naime, kako bi novogodišnja proslava u domu protekla kako treba, morate obezbediti sve ono što će biti neophodno tokom praznične večeri: hranu, pice, kao i desert naravno. Kako bismo vam olakšali posao i uštedeli vreme ali i novac, u nastavku smo za vas pripremili predlog prazničnog menija pripremljenog od proizvoda koji se po akcijskim cenama mogu naći u domaćim marketima.
Praznični period je, bar nama, omiljeni deo godine jer sa sobom donosi neku posebnu prazničnu čar i sve je u duhu priprema za velike praznike koji nam dolaze. Nova godina i Božić iziskuju dosta pažnje, ali i trošenja novca, jer treba kupiti poklone svojim najmilijima, paketiće deci, ali treba ostaviti i nešto novca za prazničnu trpezu! Kako biste za praznike uspeli i da uštedite predlažemo vam da sve namirnice pametno kupujete, a to znači da uz pomoć portala Cenoteka, pratite u kom domaćem marketu se vaše željene namirnice mogu naći po najnižoj ceni. A kako biste saznali šta smo mi odabrale i gde smo potrebne namirnice pazarile po najnižoj ceni za proslavu u domu, ostanite sa nama!
Šta je na meniju?
Neizostavni deo svake proslave, ne samo novogodišnje, jeste hrana. Tokom večeri vaši gosti će ogladneti nekoliko puta i vi kao domaćin potrudićete se da svoje goste ugostite na najbolji način. Ipak, kako biste i vi imali vremena za uživanje u proslavi, pametno izaberite jelo koje ćete poslužiti. Hrana koja je idealna za ovakve vrste proslava jeste popularno „meze“ odnosno hladno predjelo u okviru koga možete poslužiti Zlatiborac goveđu pršutu, fino naseckanu Carnex čajnu ili Zlatiborac kulen ukoliko volite pikantan ukus. Predjelu dodajte i nekoliko listića Tilsiter Paladin sira i vaše „meze" je spremno. Ono što je najbolje od svega jeste da smo sve proizvode za pripremu predjela po najnižim cenama pronašle u Roda marketima.
Uz hladno predjelo ne smete zaboraviti ono što se najbolje uklapa uz njega, a to je: ruska salata. Kako se ne biste mučili oko seckanja i pripreme, otiđite do najbližeg Roda marketa gde ćete po najnižoj ceni naći Frikom Rusku salatu, odnosno već pripremljeno povrće ali i Dijamant majonez.
Predjelo servirajte na velike ovale, sa ponekom čačkalicom da ne biste pravili dodatni posao sebi, rusku salatu u male činijice i možete biti mirni tokom cele noći. Neće biti podgrevanja jela i vi ćete moći da uživate tokom proslave.
Čaša dobrog vina je neizostavna
Kada je reč o piću, ukusi su različiti, stoga morate imati nekoliko pića u ponudi. Ukoliko Novu godinu proslavljate sa decom, u svom mini baru morate imati sok, naš izbor kada su sokovi u pitanju je uvek Nektar pomorandža, i to family pakovanje, jer duga je noć. Dok ukoliko su vaši gosti mladi i vole da isprobavaju različite i drugačije ukuse kupite koktel Blue lagoon ili Red bull koji po najjeftinijoj ceni možete naći u Roda marketima.
Proslava novogodišnje noći ne može proći bez vina. Ukoliko ste vi, ali i vaši gosti ljubitelji crnog vina, onda vam predlažemo da isprobate odlično crno vino Tri Morave Temet, ili roze vino Tri roze koze. Obe vrste vina pronašle smo po najpovoljnijoj ceni u Roda marketima.
Dok ukoliko više volite belo vino, neka vaš izbor bude Belo vino Aleksić sevdah ili pak Penušavo belo vino Cheenet Ice edition .
Desert je obavezan
Novogodišnja noć ne može da prođe bez deserta. Ukoliko niste vešti u kuhinji ili nemate vremena za pripremu kolača, uvek se možete odlučiti za nama omiljenu Ferrero Rocher bombonjeru koje ćete po najnižoj ceni pronaći u Roda marketima.
A za one koji žele svoju kreativnost da ispolje u kuhinji predlažemo pravi praznični desert: Novogodišnje medenjake koji se veoma lako prave a povrh svega su jako ukusni.
Sastojci:
300g brašna
100g
3 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
pola kašičice cimeta
4 kašičice meda
200g šećera u prahu
1 limun
Način pripreme:
Pre svega smo umutile 2 jaja (ali u testo ide samo 1 žumance), potom u njih dodale Aleva cimet, Bagremov med MAJA (bagremov med nam je omiljeni). Kada smo sve dobro pomešale, u smesu smo dodale Dijamant margarin koji uvek koristimo, brašno tip-400, kao i C prašak za pecivo i Yumis vanilin šećer. Testo nakon toga dobro umesimo rukama. Kada smesa bude gotova, prekrijemo je providnom folijom i ostavimo u frižider na 30 minuta. Kada istekne pola sata, testo razvučemo oklagijom i medenjake vadimo uz pomoć kalupa različitih oblika, to su uglavnom jelkice ili pahuljice. Kolačiće pečemo na 180 stepeni 10 do 15 minuta.
Kada se kolačići ohlade počinjemo sa ukrašavanjem. Za pravljenje belog preliva kojim ukrašavamo medenjake prvo dobro umutimo 1 belance i nakon toga mu postepeno dodajemo 200g C prah šećera i jednu kašiku soka limuna.
A kako bismo ih brzo i lako dekorisale uvek se služimo jednim trikom: najlon kesu (od zamrzivača) isečemo na ivici i nju sipamo beli preliv. Kako nam kolačići ne bi izgledali monotono uvek koristimo i boje za hranu koje dodajemo u umućeno belance.
Sve sastojke za ove ukusne kolačiće po najjeftinijoj smo pronašle uz pomoć portala Cenoteka i na taj način uštedele dosta vremena, ali i novca!
Sada, kada već imate sve isplanirano za vašu novogodišnju proslavu, možete pozvati goste. Nadamo se da ćete Novu godinu provesti u radosti i veselju. Želimo vam sve najlepše!
Možete vi to same!
***Tekst urađen u saradnji sa portalom Cenoteka***
NAJPOPULARNIJI Komentari