Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

Recepti

Bundeva sa kozjim sirom - recept

Od ludaje, preko bundeve, do pečenke, nema ušuškane jeseni bez nje! Topla, aromatična, slana, slatka, oduvek je grejala hladne dane svojom bojom, a prava jesen računala se tek od onda kada se zakotrljaju njene kriške.

Uživate li u njenom mirisu i kako je spremate?

 

Ovoga puta, jednostavni i brzi, aromatični polumeseci sa kozjim sirom, golicom, bademom i maslinovim uljem.

Sa mnogo ukusa, bez mnogo kalorija:

PRIPREMA

Bundevu iseći na kriške, poređati u tepsiju (na pek papir), sipati malo vode i preko svake kriške staviti par listića putera. Peći na 180 stepeni i izvaditi kad skroz omekša i blago porumeni (vreme je varijabilno u zavisnosti od tvrdoće same bundeve i debljine komada).

Nadev:

Pomešati kozji sir (koristila sam zrnasti domaći, ali može sa različitim varijantama), seckane semenke golice, seckani badem, maslinovo ulje. Poređati preko bundeve i zapeći još malo da bi ukus sira, ali i golice i badema bio intenzivniji.

Uživajte! smiley

 

Tekst piše: Aleksandra Jakovljević

29.10.2024 07:59
 

Ne propustite

  • Blagodeti bundeve po celokupno stanje našeg organizma

  • Jesenja kafa - kafa sa ukusom bundeve

  • Jesenja poslastica - ukusna torta od bundeve

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 15.09.-21.09.2025.

  • Zašto nas privlače 'loši momci' (i kako da prekinemo taj krug)?

  • Šta nam donosi Solarno pomračenje 21. septembra?

  • 5 jednostavnih trikova za osveženje spavaće sobe

  • Sindrom visoke inteligencije: Zašto se pametni ljudi često osećaju usamljeno?

  • Obuća za tvog muškarca: stilski vodič iz ženskog ugla

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Biftek rolnice u sosu od bundevinog semena

Ako ste ljubitelji dobrih pita, i ako volite da eksperimentišete u svojoj kuhinji sa novim kombinacijama sastojaka i...
Scroll up