Trikovi u kuhinji uvek dobro dođu. Olakšavaju posao i čine da se osećamo poput porfesionalaca! Bilo da volite ili ne volite da kuvate 8 trikova koje delimo s vama veoma će vam značiti jer ćete se pre ili kasnije naći u situaciji kada ćete moći da ih iskoristite!
Proverite u nastavku o čemu se radi.
1. Kako najlakše oljuštiti jaje
Da biste za tili čas oljuštili kuvano jaje potrebno je da pri kuvanju stavite krišku limuna ili pola kašičice soda bikarbone.
2. Kako očistiti luk bez suza
Luk koji je stajao u zamrzivaču 15 minuta pre nego bi trebalo da ga oljuštite neće iritirati oči i samim tim neće biti suza.
3. Kako napraviti posebno ukusnu kafu
Ukoliko volite tursku kafu potrebna su vam dva sastojka kako bi ukus bio savršen.
Dodajte malčice soli i malčice cimeta pre kuvanja. Isto važi i za espreso.
So će ublažiti gorčinu, a cimet će dati specijalnu aromu.
5. Kako ispeći krompir na specijalan način
Umesto klasičnog načina pečenja krompira, probajte da izrežete krompir tako da napravite nekoliko "džepova", kao na slici.
U svaki džep stavite vrlo tanku krišku maslaca. Pre prelijte s malčice maslinovog ulja i dodajte preko krupnu morsku so, bibera i, po želji, malo ruzmarina.
Ukus će svakoga oboriti s nogu.
6. Kako napraviti testeninu kada postane jaja
Ukoliko želite da napravite testeninu, a ponestalo vam je jaja iskoristite pola banane.
Iznenadićete se koliko ukus nije mnogo promenjen.
7. Kako najbrže oljuštiti beli luk
Da biste brzo i lako oljuštili beli luk stavite ga u mikrotalasnu pećnicu na 15 sekundi!
8. Kako razlikovati paprike
Ukoliko paprika ima 3 ispupčenja na dnu u pitanju je "muška" paprika koja ima jači i gorči ukus i idealna je za spremanje raznih jela.
4 ispupčenja znače da je u pitanju "ženska" paprika koja je mnogo slađa, brže se suši i idelana je kada želite da je jedete svežu.
8. Kako do zdrave užine od jogrutra
Kada želite zdravu užinu za sebe ili vaše dete, stavite što gušći jogurt (najbolje grčki tip) u kesu za zamrzivač ili špric za tortu.
Na pleh stavite papir za pečenje i istisnite po malo joguta po papiru. Stavite pleh u zamrzivač na sat vremena i brzo i lako doći ćete do ukusne grickalice, koja je uz sve to zdrava.
NE PROPUSTITE: 10 trikova da prepoznate pravi prirodni med
Možete vi to same!
Foto i izvor: brightside.me
NAJPOPULARNIJI Komentari