Vikend je deo nedelje kada možete više da se posvetite kuhinji i spremanju različitih specijaliteta kojima ćete obradovati porodicu.
Danas vam predlažemo da napravite šnicle u ukusnom sosu od pečuraka.
Kao prilog spremite pire krompir, pirinač ili pastu, napravite salatu i eto prave vikend gozbe!
Iziskuje više vremena, ali se sprema lako, a svideće se svakome ko proba ovo jelo.
Od mesa možete koristiti bilo koje - svinjeći but, pileće belo, teletinu - sos od pečuraka će se odlično slagati sa svakim!
Pogledajte recept i saznajte kako da ga napravite!
Potrebni sastojci:
500 g mesa po izboru (kuvanog ili pečenog),
125 g margarina,
400 g šampinjona,
3~4 čena belog luka,
Kocka supe,
500 ml mleka,
300 ml vode,
3 pune kašike brašna,
So po ukusu,
Origano ili neki drugi začin.
Priprema:
Korak 1: Meso iseckajte na četvrtine. Iseckane šampinjone prodinstati na pola margarina dok voda ne ispari. Izvadite ih, pa u istoj šerpi na ostatku margarina par minuta propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte brašno i promešajte da se dobije kompaktna smesa.
Korak 2: Sipajte mleko, vodu i stavite kocku supe. Smanjite temperaturu na šporetu i desetak minuta neprestano mešajte sos da bi se razbile sve grudvice. Stavite so i začin po ukusu.
Korak 3: Ubacite meso i šampinjone, pa mešajte još nekih 5~10 minuta. Kada se lepo zgusne i kada proključa sklonite sa šporeta i poslužite uz pire krompir ili rižoto.
Prijatno!
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari