Na prvu pomisao doručka, odnosno spremanja doručka, verujemo da svi pomisle na obrok sa jajima. Ali ukoliko su vam se potrošile ideje i ne biste više da za doručak jedete obična ispržena jaja, onda za vas imamo jedan super lak, ukusan i neobičan recept - zapečena jaja u rerni sa tost hlebom i povrćem. Ono što je najbolje od svega jeste da se ovaj recept jako brzo priprema, za svega 15 minuta, tako da vam neće oduzimati ujutru preko potrebno vreme kada žurite na posao.
U nastavku pogledajte kako da pripremite ovaj specijalitet!
NE PROPUSTITE: Punjene pečurke - specijalitet kome nećete odloleti
Sastojci:
* količinu sastojaka prilagodite broju osoba
- jaja
- tost hleb
- biber, so
- sir po izboru
- salata po izboru
* Biće vam potreban i pleh za projice ili keramičke (ili silikonske) čaše za mafine u kojima ćete peći jaja.
Način pripreme:
Sa kriški hleba skinite koricu i isecite krišku na dva trougla, kao na slici.
Dva trougla preklopite i ubacite u pleg i blago udubite. Potom, razbijte jedno jaje u jednu modlicu, posolite i pobiberite. Dodajte i malo ulja. Ukoliko želite pospite jaja i izrendanim sirom.
Stavite jaja da se peku u već zagrejanoj rerni na 15ak minuta i to je to! Pečena jaja servirajte uz svežu salatu i sir po želji.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Recept za ukusnu prolećnu salatu!
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari