Evo recepta od kog će vam krenuti voda samo kad pročitate naslov - vanila puding sa karamel prelivom i to u obliku kolača!
Savršena poslastica kada želite da očarate svoje goste!
Jednostvno, ali ipak glamurozno kao u nekoj svetskoj poslastičarnici!
Pogledajte uputstvo i spremite svojoj voljenoj osobi ovo malo remek delo!
Potrebni sastojci:
Za karamel puding:
2 konzerve zaslađenog kondenzovano mleka,
6 jaja,
750ml mleka,
1 kašičica vanila ekstrakta.
Za karamel preliv:
200g šećera u prahu,
120ml vode,
Priprema:
Korak 1: Šećer sipajte u šerpicu i prelijte vodom, pa promešajte i ostavite da ključa dok se šećer ne karamelizuje (poprimi braon boju). Četkicom skinite šećer koji je ostao na zidu šerpe da ne zagori. Karamelizovani šećer sipajte u okrugli pleh i razlijte ga po dnu. Višak ostavite za neki drugi recept.
Korak 2: U blender ubacite zaslađeno kondezovano mleko, jaja i mleko, pa umutite. Dobijenu smesu sipajte kroz sito preko karamel sloja. Pleh sa pudingom stavite u drugi pleh i sipajte vruću vodu tako da dođe do polovine pleha sa pudingom. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 170°C – 30min sa folijom i 1h bez folije.
Korak 3: Kada se puding potpuno ohladi, polako okružite pleh nožem i izvrnite puding na poslužavnik. Ukoliko želite možete dekorisati jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.
Ostalo je još samo da uživate u ovoj slasnoj poslastici! Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari