Prijelo vam se nešto slatko, a nemate ni vremena ni volje za slatkiše koji se dugo spremaju ?
Pogledajte recept i saznajte kako da očas posla spremite ukusnu karamel tortu.
Potrebni sastojci:
200g malsaca,
200g bele čokolade ,
200g braon šečera,
1 kašičica sirupa od karamele,
2 kašičice ekstrakta vanile,
2 jaja (sobne temperature),
225g brašna,
225g brašna koje se samo diže ili 450g običnog brašna pomešanog sa praškom za pecivo,
šećer u prahu.
Priprema:
Korak 1: U veliku šerpu stavite maslac da se istopi. Dodajte belu čokoladu, braon šećer, sirup od karamele i ekstrakt vanile. Mešajte dok se sve ne istopi i sjedini u finu glatku smesu. (0:00)
Korak 2: Ostavite da se ohladi 20min, dodajte jedno po jedno jaje i umešajte. Dodajte svemu brašno i polako mešajte. Kada dobijete finu karamel masu sipajte u kalup na čije ste dno stavili papir za pečenje. Pecite 50-60min u rerni zagrejanoj na 160stepeni. (0:44)
Poslužite sa sltakom pavlakom ili karamel sirupom!
Možete vi to same!
Fotografije: saveur.com
NAJPOPULARNIJI Komentari